Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam typową przypadłość E39 - skorodował mi trójkąty przy przednich bocznych szybach - ten którego trzyma się lusterko. Z tego co wiem, były aluminiowe-korodujące (jak u mnie) i plastikowe. Orientujecie się może, czy te trójkąty są wymienialne i czy da się je odłączyć od reszty lusterka? Mam lusterka składane z fotochromem i pamięcią i zastanawiam się czy podejdzie mi ten trójkąt z innych wersji. Jeśli tak, to z jakich? Obecnie jest w czarnym połysku, ale myślę, że jak będzie plastikowy, to żaden problem polakierować.

Oczywiście mogę naprawić u blacharza/lakiernika swoje, ale nie wiem czy nie będzie z tym więcej zachodu niż pożytku, dlatego pomyślałem o podmianie.

Opublikowano
Heh, mam to samo, ale jeszcze się nie zabrałem za to. Ja planuję rozebrać, samemu wyczyścić i pomalować ten sam element. Jak wyjdzie zobaczymy.
Opublikowano
Jeśli chodzi o naprawę, to z tego co się orientowałem, trzeba jakąś specjalną szpachlę na aluminium (bo podobno właśnie to jest alu). Ogólnie do kitu - taka pierdółka a strasznie szpeci.
  • 6 lat później...