Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

modul widzial wystrzal 3 poduszek i ma staly blad wszystko wymienione .

jak go postawic na nowo ?

programowanie wystarczy ?

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
modul widzial wystrzal 3 poduszek i ma staly blad wszystko wymienione .

jak go postawic na nowo ?

programowanie wystarczy ?

kup nowy używany i zmień vin i zakoduj taki co nie miał wystrzału

lub spróbuj programowania winkfpt ,ale pamiętaj że nie wszystkie informacje usuwane sa z pamięci modułu

EDIT: F10 nie programuje się przez winkfpt (moje niedopatrzenie, przepraszam!) ale przez esys, ale to prawda niektóre informacje zostają w module nawet po programowaniu .... Minusem w f-serii jest to że tool32 już ma ograniczone możliwości, nie można tyle zmieniać co w Exx serii

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam.

Zmuszony jestem odgrzać kotleta.

W moim aucie miałem komunikat o 3 aktywacjach poduszek.

Wymieniłem ACSM. Po tym zabiegu w esys mam 3 kropki zielone z czego ostatnia aktywna.

Jak zakodowac VIN?

Ten nowy moduł miał zakodowane użycie wyłącznika poduszki pasażera. Ja u siebie chce ta funkcje wyłączyć. Jakie parametry w esys muszę zmienić aby iDrive nie pokazywał że brak przełącznika poduszki pasażera?

Będę wdzięczny za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moduł musisz przeprogramować ESYS + najnowsza pełna psdzdata

jak nie wiesz dokładnie, to podjedz do kogoś co Ci to zrobi, przy poduszkach nie jest to zabawa, koduje się zawsze tylko pojedyncze elementy i sprawdza,

co do włącznika dezaktywacji poduszki pasażera to , rozkoduj VIN i sprawdz w FA/VO samochodu czy jest oznaczony kodem

jak jest to usuń z FA i koduj ACSM do serii po programowaniu (i FZD) jak nie ma w opisie FA to kodowanie FDL ale nie pamiętam która opcja

musiał bym zobaczyć NCD z ACSM

Opublikowano

Dziękuję za objasnienie.

Czy mógłbyś przypomnieć sobie i zerknąć w NCD?

Co masz na myśli pisząc : "i koduj ACSM do serii po programowaniu (i FZD) "?