Skocz do zawartości

Błąd ASC ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem w swojej BMW E46 320i Coupe 99r. Od pewnego czasu świeci mi się kontrolka ABS I Trakcji. Po podłączeniu do komputera wykazało błędy

-pump unit valves wiring harness

-czujnik abs prawego koła przedniego

Od czego zacząć? Czy błąd czujnika wynika z uszkodzenia pompy lub sterownika, czy może to być na odwrót, że pokazuje błąd pompy przez uszkodzenie czujnika abs.

Opublikowano
Zacznij od czujnika.
http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg
Opublikowano
Czujnik, wyczyść go jak błąd zginie s powinien sam się skasować to będzie ok jak nie to kup Nowy Boscha polecam ten zamiennik.
Opublikowano
Witam czy oprocz kontrolek abs i asc dochodzi reczny moze rowniez byc czujnik?ogolnie to raz sie pali raz gasnie po rozruchu?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Masz napisane wyżej co zrobić..przeczyść wtyczkę czujnika i sprawdź izolację przewodów, czy nie jest uszkodzona.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Maniek21112 tyle przeczytalem ale chodzi mi czy takie same objawy beda powodem dodatkowej kontrolki recznego czy tez cos innego pozdrawiam
Opublikowano
Tak są takie same objawy do abs i asc dochodzi jeszcze kontrolka ręcznego
Opublikowano
Tylko że te kontrolki powinny palić się na pomarańczowo. U mnie tak było kiedyś i na dodatek predkosciomierz nie działał i już byłem pewny że to tylny lewy czujnik ABSu do wymiany.
Opublikowano
Mam ten sam problem co Ty tyle że ja od czasu do czasu :) Zrób to co kolega wcześniej Ci pisał wyczyść popatrz na kable czy wszystko gra jak nie pomoże i będziesz zdenerwowany kopnij w koło z czujnikiem czasem pomaga ;) Od razu jak będziesz czyścił kostkę zapuść wd czujnik żebyś nie miał potem w razie czego problemu z odkręceniem.
Opublikowano
Ok dzieki napewno kopne w kolo :-)