Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam taki mały problem z poduchą - a dokładnie kontrolką.

Wczoraj podczas jazdy kumpel chciał zmienić oparcie siedzenia i przez pomyłke pociągnął dzwignie ułożenia fotela w pionie - efekt był taki że "fotel rypnął o podwozie" (110kg wagi musiało dać znać).

W tym momencie zapaliła mi sie kontrolka poduszki i nie chce zgasnąć.

Co się mogło stać i jak to usunąć - czy kasowanie poduszki pomoże?

Może ktoś to już robił i podrzuci ile mniej więcej będzie mnie to kosztować.

Pozdrawiam,

Małżeństwo to głupota, lepiej kupic se kota ;)

http://images.spritmonitor.de/247664_5.png

Opublikowano

Są dwie mozliwości ,albo poluzował się kabelek od maty w siedzeniu pasażera i wystrczy skontrolowac czy wszystko jest OK i czy kontaktuje ,a potem wykasowac bład na komputerze.

A druga możliwość to że uległa uszkodzeniu mata w siedzeniu pasażera wtedy pozostaje wymiana tej maty.

W każdym razie podłaczenie pod kompa wykaże co jest powodem wywalenia błedu airbagu.

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano

Pod siedzeniem pasażera jest kabel prowadzący własnie do sterownika tej maty ,spróbuj skontrolowac mocowanie tego kabelka ,on jest na wtyczke powinienieś dac rade to sprawdzic bez wyciagania fotela.

A jesli to mata to cena 340zl za mate + wymiana całość coś koło 500zł .

Ale są tez tańsze sposoby zastapienia tej maty.

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano

Witam!

Stary problem w BMW.Spróbuj rozłączyc wtyczkę y popsikać czymś w rodzaju WD40.No chyba,że kolezka faktycznie pokiereszował Ci matę to już tylko wymiana Cię czeka.Kontrolkę niestety tylko wykasujesz przy pomocy kompa!!!!!!!!

Pozdro!!!!