Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam mały problem z domykaniem szyby kierowcy w coupe. Gdy chcę zamknąć szybę przyciskam dłużej zamykanie szyby i.... szyba nieco się unosi i nagle się zatrzymuje tak jakby był opór. Znów przyciskam dłużej zamykanie i to samo, rozebrałem cały boczek przesmarowałem szyny, psikałem WD i nic.

Co się mogło popsuć? Czy jest może jakaś regulacja czujnika siły docisku szyby? Dodam że próbowałem też wyregulować szyny i też nic nie pomogło :( .

Pozdrawiam

Opublikowano
Zasada dzialania podnoszenia szyby w coupe e36 jest prawie taka sama jak w e46. Wnioskuje stad ze bez wymiany regulatora podnoszenia szyby sie nie obejdzie. Samo nasmarowanie zuzytych elementow nie pomoze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Było już o tym 100 razy, nawet w dziale sam naprawiam jest link ze zdjeciami. Przesuwa sie pierscien ferrytowy na ośce wirnika. U mnie doprowadzilo to do calkowitej blokady jednej strony, nie mozna bylo otworzyc szyby wcale, druga dziala podobnie jak u ciebie ale nie chce rozbierac drzwi na razie.