Skocz do zawartości

320d m47 prawidłowe przyspieszenie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciał bym się od was dowiedzieć czy takie przyspieszenie jest prawidłowe dla tego silnika ? bo już jestem lekko skołowany i nie wiem czy dalej dłubać.

Fajnie jak by ktoś z takim samym silnikiem nagrał podobny filmik wtedy bym sobie porównał.

Czy jest ta upragniona seria czy nie jak myślicie :D ?

3 bieg od 70 km/h gaz w podłogę

https://www.youtube.com/watch?v=ENvnoWRxClg

4 bieg od 80-110 sytuacja na drodze nie pozwoliła na nagranie do 120 ale do 110 jest ok 8s a do 120 zazwyczaj 9,5 max 10s

https://www.youtube.com/watch?v=jMLQODjIxSo

Dla przypomnienia co zrobiłem

- nowy zbiornik podciśnienia

- nowe wężyki podciśnienia ( wszystkie )

- adaptacja przepływomierza

- regeneracja elektrozaworów

- czyszczenie EGR

- nowy filtr powietrza, paliwa

- smarowanie sztangi turbiny

Poprawa oczywiście jest ale nie jestem pewien czy jest już w 100 % ok.

Opublikowano

Regenerowanie zaworkow w praktyce nie daje nigdy tyle, co zalozenie nowego, niestety.

Tloczek porusza sie w alu tulei, ktora nadgryziona korozja niestety nie da sie wyczyscic w sensowny sposob.

Skoro wziales ode mnie nowy zaworek, to chyba jestes tego swiadom. Sam jestem ciekaw jakie u ciebie wrazenia beda po zmianie. Poki co nikt nie narzekal.

Opublikowano

Dzisiaj zamontowałem zaworek od Dxtr powiem jedno polecam każdemu :)

Odczucie jak by ktoś wyjął z auta 300 kg, jestem mega zadowolony nie ma żadnego myślenia nad doładowaniem :D mam wrażenie że zanim wcisnę pedał gazu samochód już przyspiesza :cool2:

silniczek zaczał pracować zdecydowanie ciszej i mniej drży, ku mojemu zdziwieniu poprawiło się ruszanie z miejsca wczesniej musiałem dodać trochę gazu teraz na samym sprzęgle rusza bez problemu.

Najlepszy był pierwszy moment po założeniu :D 3 bieg but i za chwile odcinka a ja co jest grane tak szybko :norty: :norty:

P.S - jak będę miał czas to może nakręcę filmik dla porównania :P