Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Ogromna prośba do tych co się znają na elektryce w tym modelu :wink: Byłem u dwóch "elektryków"{ (przynajmniej tak mieli na szyldach), skasowali mnie na 300 zł i ...........

Akumulator 95 A/h sprawny (zdjąłem klemę sprawdzałem napięcie i po kilku godzinach ponowny pomiar nie wykazał spadku napięcia) te fachury sprawdzały aku pod obciążeniem i stwierdzili to samo - sprawny!

Moja beemka zaczęła go rozładowywać w ~20 h. :mad2: Sprawdzałem pobór prądu - 5,3 - 5,5 A przy wyłączonym silniku, światłach, radiu itd. Co się dzieje? Co ciekawe ten pobór nie jest stały wskaźnik cały czas "skacze" o jakieś + - 0.3A.

Regenerowałem maglownice, po wizycie w tym zakładzie zaczęły się wspomniane kłopoty. Za 2 dni mam wyjazd w trasę więc sprawa bardzo pilna !!!! Proszę o radę (tylko bez jaj :twisted: ) lub adres (kontakt) z dobrym elektrykiem (nie fachofcem :) ) na terenie Warszawy (najchętniej Wola). Z niecierpliwością czekam na Waszą pomoc.

Pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli sobie nie poradzisz to podjedź tu: http://acs-serwis.pl/

PS. Pobór prądu sprawdź dopiero po uśpieniu wszystkich modułów czyli po ok. 30 minutach bo inaczej wynik będzie błędny. Klapę od bagażnika zostaw otwartą ale zarygluj zamek popychając go śrubokrętem i zaczekaj 30 min.