Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przez nieuwagę dolalem za dużo płynu chlodzącego około 100 ml. Skutkiem tego...najprawdopodobniej (niejestem pewien) pojawiła mi sie duża plama pod pasażerem z przodu, co jaks czas pojawia sie mniejsza lama. Sprawdzilem jest to slodki plyn (Borygo). Czy w układzie chlodniczym jest jakis zawór bezpieczenstwa, który upuszcza ten plyn? Czy może przez nieuwage :duh: :mad2: ...zorganizowałem sobie nieszczelność układu, pękniety wąż, kruciec?

Dziwi mnie to ze wyciek jest na zimnym silniku jak....jakies 6-8 h po ostatnim odpaleniu. Sprawdzalem poziom plynu chlodzacego....max albo w okolicy maxa.

Co zrobic?

E87 118i 2005

Opublikowano
W korku zbiorniczka wyrównawczego znajduje się zapewne (podobnie jak i w innych samochodach) zawór ciśnieniowy, przez który wyciekł Ci nadmiar płynu.
Opublikowano
Ktoś coś pomoże? Zaobserwowałem ze wycieka z układu na zimnym silniku i tylko jak sprawdzę poziom płynu chłodniczego, czyli jakiś czas po odkręceniu korka w zbiorniczku wyrównującym.