Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Jestem posiadaczem e81 118d Prosiłbym o radę - otóż wyciąłem dpf ze swojej oraz oczyściłem oba tłumiki. Moim celem było zrobienie przelotu i nadanie wydechowi fajnego, basowego dźwięku. Zamiast DPF'a włożyłem downpipe rm motors, jednak pomimo pustych puszek i downpipa dźwięk nie zmienił się znacząco, lekkie mruczenie do 2tyś obrotów no i świst :evil: . Zastanawiam się czy zamiast tych puszek nie wstawić poprostu rur o tej samej średnicy co reszta. Co myślicie? Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie? Czy będzie różnica w dźwieku między dwoma pustymi puszkami a prostą rurą?

Bardzo proszę o pomoc

Opublikowano
Witam serdecznie,

Jestem posiadaczem e81 118d Prosiłbym o radę - otóż wyciąłem dpf ze swojej oraz oczyściłem oba tłumiki. Moim celem było zrobienie przelotu i nadanie wydechowi fajnego, basowego dźwięku. Zamiast DPF'a włożyłem downpipe rm motors, jednak pomimo pustych puszek i downpipa dźwięk nie zmienił się znacząco, lekkie mruczenie do 2tyś obrotów no i świst :evil: . Zastanawiam się czy zamiast tych puszek nie wstawić poprostu rur o tej samej średnicy co reszta. Co myślicie? Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie? Czy będzie różnica w dźwieku między dwoma pustymi puszkami a prostą rurą?

Bardzo proszę o pomoc

Środkowy tłumik zostaw on jest przelotowy to opróżnienie go i tak nic nie da , ostatni możesz zastąpić rurą z ładną końcówka , Ja mam tak zrobiony wydech w 120d i jest dość huk :cool2: nie robiłem tego oczywiści dla dzwięku tylko dla osiągów ,tu masz filmiki z przejazdów 1er podgłośnij i posłuchaj 3ci filmik :D

https://drive.google.com/folderview?id=0B7kenOqE9J1cZFdlNUd4c3R4ZUE

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź!

No brzmi to naprawdę fajnie, jednak zastanawiam się między uniwersalnym tłumikiem sportowym rm motors, lub innej firmy a właśnie rurą, nie wiem co dałoby lepszy efekt. A jak jest u Ciebie w kabinie? Słychać jakiś pomruk w środku?

Opublikowano
Środkowy jest oryginalny , w kabinie jest raczej cicho , co do ostatniego to jeżeli chodzi Ci tylko o dzwiek to możesz założyć jakiś dedykowany tłumik , ja ma rurę bo mi chodziło o jak najmniejsze opory gazów wylotowych ( oczywiście jest DP od RM , pierwszy robiony przez nich do N47 z DPF na wzorze mojego DPFa ) :D

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano
Właśnie też od nich brałem downpipe i liczyłem na lepszy efekt. No chciałem żeby w kabinie też trochę huczało :) nie mogę znaleźć żadnego dedykowanego tłumika niestety, ale ciągle szukam. Liczę że jakiś zakład z układami wydechowymi mi pomoże