Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam auto posiada abs sprawa jest tego typu że wymieniałem przewody hamulcowe tył + cylinderki + pompa hamulcowa, hamulce odpowietrzone i jest ok chociaż jedni piszą że przy odpowietrzaniu trzeba mieć włączony zapłon inni że nie trzeba już sam nie wiem ale wracając do sprzęgła, odpowietrzyłem tak jak hamulce pedałem od sprzegła i pedał wpadł w podłogę co się mogło stać? próbowałem w drugą stronę bo tak wyczytałem i myślałem że powietrze wydostanie się przez zbiorniczek płynu hamulcowego a tu niespodzianka płyn wchodził do pewnego momentu potem ciśnienie zerwało wężyk z odpowietrznika co poradzić na to?
Opublikowano
I tak zrobiłem tylko wyszło mi na to że przy odpowietrzaniu sprzęgła tak jak bym wypuścił płyn z układu sprzegła bo pedał wpadł w podłogę a ze zbiorniczka płynu nie ubyło
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Najpierw Zrób tak:

-weź strzykawkę, napełnij se ją płynem i wstrzyknij ten płyn do odkręconego odpowietrznika wysprzęglika, potem normalnie zakręcasz odpowietrznik, pobierasz jeszcze płynu i tak samo Robisz jak poprzednio. Bo tak to Możesz się zamęczyć z odpowietrzaniem sprzęgła,

-Musisz tyle tam płynu wstrzyknąć do wysprzęglika aż zacznie Ci wywalać go.

-potem przy zakręceniu odpowietrznika pedał sprzęgła możesz już używać bo wysprzęglik sam zaciągnie ze zbiorniczka płyn i będzie ok.

Opublikowano
Ja odpowietrzalem tak.około metra jakiegoś ciemności wezyka zakładam na końcówkę odpowietrznika a drugi koniec do zbiorniczka ,odkrecam trochę odpowietrznik ,wsiadam do auta I pompuje aż przestaną lecieć bomble z przewodu do zbiorniczka I zakrecam odpowietrznik,tylko trzeba patrzeć czy nie brakuje płynu w razie potrzeby dolać.choć może nie dokonca się odpiwietrzyc to po kilku dniach jazdy będzie ok.