Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wymienilem klocki przod i tyl wraz z tarczami i czujnikami.

Po skasowaniu inspekcji komputer pokazuje czas do nastepnej wymiany klockow przod 14000 tys a tyl 10000 tys.

Mojd pytanie czy przy nowych klockach jest to normalne ze na tak krotki przebieg wyliczyl???

Dodam ze klocki kupilem Textar a tarcze Zimmermann

Opublikowano
mi kazał zmienic klocki z przodu po ok. 100 tys km. zresetowalem bo klocki malo zuzyte i pokazalo sie na zielono 150 tys km. przejechalem 50 tys km i pokazuje teraz 140tys km do wymiany. klockow jest jeszcze duzo, moze zuzyte w polowie. jak komputer liczy kilometry do wymiany to jest dobre pytanie.
Opublikowano
Bo to nie jest liczone w tak banalny sposób jak by się mogło wydawać - mam nowy klocek to zrobię na nim np 150 kkm, brane tu jest pod uwagę więcej czynników uwzględniających charakterystykę twojej jazdy, to gdzie jeździsz i jak często i w jaki sposób hamujesz, dlatego pokazuje tak a nie inaczej, zresztą wszystkie wskazania są wyliczane w podobny sposób.