Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem w moim BMW 750 automat podczas jazdy skonczyly sie biegi do przodu [jakby slisgalo sie sprzeglo w manualu] do tylu jezdzi normalnie. komputer wyswietlil getriebeprogramm.Co to za awaria??????? Czeka mnie wymiana skrzyni????? Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mad2:
Opublikowano
1,2,3 OK a potem GETRIEBEPROGRAMM ? Jeśli stan oleju OK to spalone tarcze 4 i może 5 wymiana z robotą ok 1200 zł Nie pozwól grzebać w automacie byle komu znam to z autopsji :nienie: podjedż do warsztatu który zajmuje się naprawą SKRZYŃ AUTOMATYCZNYCH
Opublikowano
Witaj. U mnie było to samo. Spalone tarczki na biegach. Podobno skrzynie kończą się koło 300tys. W ASO chcięli 3500, ale sam wyciągnąłem i zawiozłem do warsztatu- naprawa skrzyń. Wymienili co trzeba razem z zimeringami, filtrem i olejem. to było rok temu, wzięli 1400 no i sam musiałem włożyć, a raczej z kolegą bo strasznie ciężka. myślę że też dasz radę. :norty:
Opublikowano
A jeszcze jedno... u mnie też jeżdziła do tyłu, do przodu tak jakby automat nie ciągnął.
Opublikowano
Od ruszena to nie wiem może nidomaganie ciśnienia oleju w skrzyni tak słyszałem że problemy zaczynaja sie od słabego ciśnienia (ponoć pompy klękają) :?:
Opublikowano
Dzieki chlopaki. zmienilem olej na nowy i jest to samo. facet z plocka proponuje mi skrzynie z gwarancja za 1200zl. Co o tym myslicie? kupic czy naprawiac? :cry2: jest tylko wsteczny a do przodu probuje ruszyc a po 10 minutach pracy silnika juz nawet nie drgnie. jest tylko wsteczny.
Opublikowano
Spoko. 6 miesięcy gwarancji musi dać pierwszy miesiąc dyfer ile się da jak przeżyje to będzie ok :twisted: jak zaproponuje miesiąc to daj sobie spokuj i szukaj dalej :nienie:
Opublikowano

mialem dokladnie to samo - czeka cie kapitalny remont skrzynyni - do wymiany masz pewnie tarczki frykcyjne , pasowaloby zregenerowac konwerter , nie wiadomo w jakim stanie jest pompa ( ale pewnie w nie za ciekawym ....)

powiem tylko jedno nie da sie tego zrobic dobrze za 1200zł... moim zdaniem nie da sie tego wogole za tyle zrobic ( policz - wyciagniecie skrzyni , rozebranie , same nowe uszczelki to ok 500zł .... a gdzie olej , filtr , robocizna ....)

Opublikowano
A powiedzcie mi jeszcze co sie dzieje jak padna sterowniki w skrzyni? rano jade na gielde do slomczyna i zobacze co tam mi zaoferuja i w jakiej cenie.
Opublikowano
W skrzyni są elektrozawory, czujnik temperatury ,i dwa czujniki prędkości obrotowej na wstępie i na wyjściu ze skrzyni. bardzo łatwo sprawdzić włączasz wajche na 1 i jedziesz piłuje na jedynce no nie ? włączasz na 2 jest jeden zmiana na drugi bieg i koniec, potem na 3 jedzie i wszystko git redukcje itd ok włączasz na D dochodzi do zmiany z 3 na 4 jest jakby lekki poślizg i wyświetla GETRIEBEPROGRAMM jeśli tak jest to cała elektronika skrzyni gra na 95% masz spalone tarczki 4 biegu u mnie za tą robote wzięli 1200 i dali 6 miechów gwarancji było to we wrześniu do dzisiaj jeżdzi ja ta lala