Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W/g mnie nie ma takiego układu dolotowego do kupienia , żadne stożki nie wchodzą w grę , może tylko wkładka K&N w oryginalną puszkę filtra . Ja w 1er mam wkładkę K&N i czyszczę ją co miesiąc (mam 3 wkładki 2xK&N i 1xSimotta) po prostu co miesiąc zakładam czystą . Co do stożków, to mam dolot Afe na 2 stożkach w 335i , na pewno daje dużo więcej powietrza (przynajmniej przy moim programie) sprawdziłem to osobiście bo też po miesiącu wyjąłem ten dolot do czyszczenia i założyłem ori puszkę ze zwykłym filtrem i mam odczucie jakby brakowało powietrza na wyższych obrotach (na pewno jedzie gorzej niż na Afe) kupię jeszcze wkładkę K&N do 335i i sprawdzę różnice :D

Ps. Masz ori puszkę filtra na silniku ?

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano
Właśnie mam ori i myśle nad jakąś zmianą oczywiście taką która ma sens:P Masz coś do zaproponowania co ma jakiś sens?
Opublikowano
W dieslu Ci dolot nic nie da bo i tak masz po drodze turbo które sobie samo zassa powietrze. Jeżeli byś miał wolnossącego diesla albo benzynę to by Ci dało. W tym przypadku jest to wyrzucanie kasy w błoto, przerabiałem temat.
Opublikowano
Właśnie mam ori i myśle nad jakąś zmianą oczywiście taką która ma sens:P Masz coś do zaproponowania co ma jakiś sens?

Tylko wkładka K&N i czyszczenie co miesiąc (to bardzo ważne :D ) Ja mam w 1er 252KM i ori puszkę z wkładką K&N - daje radę :cool2:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM