Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

Od tygodnia jestem posiadaczem BMW e83. Po zakupie okazało się, że zmieniarka nie działa (nie czyta płyt - no disc), na początku kaseta na płyty wychodziła normalnie, teraz oprócz tego, że nie czyta płyt nie otwiera się także magazynek. Byłem u elektronika ale żeby sprawdzić zmieniarkę trzeba ją zdemontować. Może ktoś już kiedyś wykonywał podobny zabieg? Ja kompletnie nie wiem jak to zrobić, nie znalazłem także żadnych informacji w sieci na ten temat? Tak jak napisane w temacie zmieniarka jest zainstalowana w podłokietniku. Może jakoś z góry da się to zrobić? Wydaje się, że górna obudowa zmieniarki jest na zatrzaskach, zatrzaski z jednej strony puszczają a z drugiej trzyma, może jakieś śrubki? Nie chcę niczego połamać, także może ktoś podpowie mi jak to wykonać krok po kroku?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam .... mam instrukcje montazu zmieniarki CD - org. BMW ( Pdf.) - krok po kroku w j. angielskim i w j. niemieckim - co i jak zdemontowac ,jak podlaczyc, schematy, wtyczki, itp

prosze podaj mi swoj adres mailowy - na PW

Pozdrawiam Andrzej
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

jak już jest temat podsunięty to zapytam. Kupiłem już auto z nie działającą zmieniarką w podłokietniku, może wiecie co może być tego przyczyną? nie reaguje kompletnie na nic.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

nie działającą zmieniarką w podłokietniku, ...... nie reaguje kompletnie na nic.

mozesz opisac dokladniej !

np. ....... nic sie nie dzieje , nie slychac napedu itp

=> zobacz czy wszystkie wtyczki .... sa podlaczone i kontakty sa o,k, !

np. .... nie wychodzi magazynek ? .... ale slychac naped !

zobacz tutaj ! Ostroznie !

How to eject disc tray from CD changer

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
witam
nie działającą zmieniarką w podłokietniku, ...... nie reaguje kompletnie na nic.

mozesz opisac dokladniej !

np. ....... nic sie nie dzieje , nie slychac napedu itp

=> zobacz czy wszystkie wtyczki .... sa podlaczone i kontakty sa o,k, !

np. .... nie wychodzi magazynek ? .... ale slychac naped !

zobacz tutaj ! Ostroznie !

How to eject disc tray from CD changer

Dzięki Kolego za zainteresowanie. Jest dokładnie tak jak na filmiku, mianowicie naciskam ten zielony przycisk i magazynek nie wyskakuje. Napędu też nie słychać ( tam nie ma chyba nawet płyty w magazynku, więc o słyszeniu napędu nie może być mowy - tak mi się wydaje). Napisz proszę jakie wtyczki sprawdzić i gdzie one są. Poza tym na filmiku słabo widać; co ten koleś robi prawą ręką, że ostatecznie ten magazynek wyskakuje?

Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

... po nacisnieciu zielonego przycisku slychyc bardzo slabo naped .... odblokowujacy " magazynek" - daj glosnik w kompie na glosniej to uslyszysz .

Przy powtornej probie nic nie nie dzieje - kasetka jest zablokowana .

Nastepnie naciska zielony guzik i trzyma lewym palcem zielony przycisk , a w prawej rece ma prawdopodobnie noz i droga strona noza udeza w magazynek ( ostroznie )

..... do momentu az mechanizm zostaje odblokowany ...... :D

Podaj mi na PW swoj adres mailowy - podesle instukcje montazu .... tam jest dokladnie opisane jak wszystko zdemontowac i gdzie jakie kable sa podlaczone :cool2:

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

Witam.

Podepnę się. :norty: :norty:

Czy możesz i mi podesłać tą instrukcję mam podobny problem.

Opublikowano
witam

... po nacisnieciu zielonego przycisku slychyc bardzo slabo naped .... odblokowujacy " magazynek" - daj glosnik w kompie na glosniej to uslyszysz .

Przy powtornej probie nic nie nie dzieje - kasetka jest zablokowana .

Nastepnie naciska zielony guzik i trzyma lewym palcem zielony przycisk , a w prawej rece ma prawdopodobnie noz i droga strona noza udeza w magazynek ( ostroznie )

..... do momentu az mechanizm zostaje odblokowany ...... :D

Podaj mi na PW swoj adres mailowy - podesle instukcje montazu .... tam jest dokladnie opisane jak wszystko zdemontowac i gdzie jakie kable sa podlaczone :cool2:

Dzięki kolego. Pchnąłem email na PW.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

@Marker : podaj mi adres mailowy na PW , to wysle

P.S.

to sa instrukcje montazu zmieniarki CD , mozesz sprawdic kable , zobaczyc co jest jak i gdzie podlaczone itp , to nie jest instukcja naprawy :D

Pozdrawiam Andrzej
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć forumowicze,

Czy ktoś może podesłać do mnie instrukcje montażu zmieniarki w podłokietniku?

Mam BMX x3 z 2004 roku i chciałem ją wymontować ale nie wiem jak się do tego zabrać.

Dziękuje za pomoc.

email to baton69[at]gmail.com

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

- jaki masz problem z CD ? Napisz , moze wspolnie cos poradzimy ...

Pozdrawiam

Andrzej

P.S.

Instrukcje montazu ( DE + ANG ) wyslalem na Twoj adres :D

Pozdrawiam Andrzej
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam wszystkich. Moja zmieniarka też nie działa szuka płyt ale nie wyciąga tacek ( tyle tylko zauważyłem ). Mam inna działającą zmieniarkę i chciałbym je zamienić ale nie wiem jak. Proszę o instrukcje na meila. [email protected]
  • Zasłużeni forumowicze
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam serdecznie,

Ja mam podobny problem, o tyle, że zmieniarka czasami działa a czasami nie. Na początku wszystko działało jak należy, potem nie, potem znowu zaczęło i wykryła do 3 płyty i znowu nic.

Bezpieczniki ok, problemy zaczęły się wraz z upałami, więc podejrzewam, że może winna jest jakas wtyczka.

Niestety z tego co widzę, czeka mnie rozkręcanie całej konsoli żeby wyciągnąć magazynek, czy jest jakiś inny łatwy sposób aby dobrać się do wtyczek? Albo co może być przyczyną takiego dziwnego zachowania?

Z góry dzieki za pomysły i uwagi.