Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, autko stało 3 dni na parkingu na lotnisku, po powrocie z weekendu wsiadam a tam ostrzeżenie że jakaś żarówka przepalona, myśle sobie no nic trudno, włączam kierunkowskaz a on naierdziela jak dziki :) no ale z tego co wiem to jak się któryś przepali to tak jest i tak myśląc nie przejełem się tym za bardzo i ruszyłem w drogę do domu. Podczas podróży wyskoczył błąd przeciwmgielnych. Dojechałem do domu i wszystkie żarówki sprawne...

Dzisiaj wzięłem się jescze raz za sprawdzanie tylnych i oto co zauważyłem, dwie dolne żarówki palą się ale bardzo delikatnie.

Po drugiej stronie ten problem nie występuje.

IMG_20150408_143615.jpg

IMG_20150408_143622.jpg

Próbowałem zamieniać żarówki ale nic to nie dało.

Czy ktoś wie o co chodzi?

Jak wsiadam to po kolei wyświetlają mi się błędy wszystkich żarówek :) i kierunkowskazy działają za szybko. Awaryjne już są ok. Skasowałem błędy inpą ale nic to nie dało.

Opublikowano

A sprawdzałeś dół żarówki tam gdzie styka się z tą blaszką?

Ja ostatnio miałem taki problem że raz działała żarówka raz nie, a czasami świeciła bardzo słabo. Okazało się że cyna z końca żaróweczki się stopiła i zamiast być od dołu wypukłe to było wklęsłe.....

Sprawdź również te blaszki czy nie są zaśniedziałe.

Pozdrawiam

Dawid

Opublikowano

Dzieki za sugestie.

Wlasnie bylem I dalej podmienialem zarowki, podhinalem blaszki, ogladalem kable itp i nic :(

Dalej to samo!

Dodam ze welcome lights z przodu i z tylu tez nie działają :(

Nie rozumiem jak to się stało podczas postoju auta...

Chyba pozostaje mi wizyta w BMW.

Opublikowano
Dzisiaj zauważyłem że jak odklucze auto i włączą się welcome lights wszytsko działa poprawnie.! Dopiero jak włożę kluczyk i zapłon to te dwie się zapalją delikatnie i wyskaklują błędy :(
Opublikowano

Mógłbyś może trochę bardziej nakierować. Jeśli dobrze rozumiem to masa to minus na aku tak? W jaki sposób najlepiej posprawdzać? Podprowadzić przewód z minusa aku do blaszek na gniazdach do żarówek?

Jak by był problem z masą to czy nie było by też problemu podczas welcome lights?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobrze kombinujesz ale masa nie będzie szła do baterii tylko jest przykrecona do karoserii

Najlepiej sprawdź na Wds-ie gdzie jest podłączony.

To będzie brązowy kabel wiedz idź jego tropem :wink:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Podciągnąłem kabel ze śruby mocowania akumulatora i niestety nic się nie zmieniło.

Rozmawiałem z mechanikiem z BMW i sugeruje że to FRM padł, ponad 300 funtów :(

Mieliście z tym kiedyś problem?

Opublikowano
miałem podobny problem u siebie tyle, że u mnie padła cała wiązka tylnej klapy (przetarłą się) przez co nie miałem, żadnych świateł. Polutowałem wiązke i wszystko zaczęło działać oprócz świateł cofania, próbowałem ciągnąć masę i też nic to nie dawało. Kto mi dopiero później powiedział, że moduł FRM zakodował sobie zwarcie na tych, żarówkach i trzeba go ogarnąć pod kompem. Może Ci coś pomoże w rozwiązaniu Twojego problemu albo jako tako nakierunkuje, moduł FRM też może być walnięty.
Opublikowano
I jak zaliczy tych 50 błedów i się zablokuje to jak go odblokować ? Bo ja mam ledy w postojówkach i za każdym razem mi błąd wyskakuje.
Opublikowano
No ale to jest pewna informacja ? Bo mi się wydaje że błąd już więcej razy niż 60 mi się pojawił i światła świecą.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Problemem chyba okazał się moduł świateł. Wyłączyłem sprawdzanie żarówek i wszystko świeći jak należy. Pozatym że mi nie pokaże jak się żarówka przepali :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Jestem nowy na forum ,a zarazem szczęśliwym posiadaczem E91. Mam ten sam problem z migaczami i żarówkami. z tym że przy żarówkach pomogła wymiana wszystkich żarówek natomiast migacze świrują:/ morzecie podpowiedziec gdzie jest ten modół i co z niego odpiąć??

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale jak CI swiruja te migacze? Migaja za szybko?

Zazwyczaj jest to problem z masa lub zlym kontaktem.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!