Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam posiadam bmw e36 1.8 115 km z instalacja lpg sterownik stag 4 parownik tomasseto alaska AT 09 wtryski valtek jestem zmuszony do wymiany tych elementów i tu jest problem a mianowicie na jakie na necie jest tego pełno tylko co wybrać żeby to się zgrało razem ładnie czekam na propozycje pozdro Edytowane przez BMW 1984
Opublikowano (edytowane)
Super a co z elektrozaworem i czym moc jest odpowiednia nie mało tego zapasu 35 KM co wy na to Edytowane przez BMW 1984
Opublikowano
To mnie uspokoiłeś Qwet dzięki z tego co lukałem na foto tych reduktorów to ten AC R01 ma podgrzewacz czegoś tam a czy Tomasetto też to ma, tylko jeszcze te wtryski barracuda trochę drogo mógł byś polecić coś tańszego oprócz Valteków
Opublikowano

Barracudy nie są drogie 70zł za sztukę i masz tylko 4 cylindry. Reg fasty są lepsze od valteków, ale zdecydowanie gorsze od barracud - wolniejsze i mniej trwałe.

Barracuda to jeden z najlepszych wtryskiwaczy gazowych pod względem cena/jakość. Jest to też opcja dość ekonomiczna, bo przy swojej cenie starczają na długo.

Opublikowano
A co powiecie o tym Listwa wtryskiwaczy Magic Jet 4 cylindrowa miał ktoś z tym styczność jakieś opinie na ich temat
Opublikowano

Magic Jet to problematyczny wtryskiwacz

- niby szybki ale ma kiepską charakterystykę wydatku od czasu wtrysku - utrudnione strojenie

- wyjątkowo niestabilny termicznie - utrudnione strojenie

- niesymetria wydatku wtryskiwaczy która rośnie z przebiegiem

- ogólnie niezbyt wysoka trwałość

Opublikowano
Pierwsza seria (srebrny kolor) u mnie w aucie po kilkunastu tysiącach kilometrów rozjazdy między wtryskiwaczami były rzędu 30% wydatku. Silnik chodził w miarę równo, bo komputer benzynowy korygował i wtedy po przełączeniu na benzynę wypadające zapłony. Poza tym magic jety były termicznie bardzo niestabilne i ciężko się to stroiło.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam przyszedł czas na wymianę listwy wtryskowej gazu i tu kierują do was pytanie którą listwę zakupić z tego co wyczytałem na forach to w miarę rozsądną jest listwa wtryskowa AC W tylko którą wybrać AC W01 czy AC W 01 BFC i czy wtyczki będą pasować z vateka, instalacja sekwencyjna STAG moc silnika 115 KM parownik AC R01 do 150 KM czarny za wypowiedzi dzięki
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

AC W01 w zupełności wystarcza , wtyczki są takie same. Tylko pamiętaj ze po wymianie trzeba od nowa skalibrować instalacje i ustawić dawkę gazu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk