Skocz do zawartości

M52B20 Świece w oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam problem jest taki przy wymianie świec z 6szt. 4 są w oleju licząc od podszybia 1, 2, 3, 4 są w oleju 5 i 6 suche ale czarny osad na nich. Pisałem wcześniej, że strasznie śmierdzi mi z tłumika paliwem i dużo białego dymu. Co z tym robić? Czy jest to możliwe np: od złego założenia uszczelki pokrywy zaworów tak konkretniej główna uszczelka pokrywy jest ok nigdzie nie widać żeby potniało, ale te dwie małe uszczelki w środku właśnie na świece, że z nich olej cieknie do otworu gdzie są świece. Na moje amatorskie oko tak by to wyglądało... Napiszcie czy to w ogóle możliwe, a jak nie to co się dzieje... Dzięki za wszystkie odpowiedzi
Opublikowano

olej leci na świece przez te uszczelki w środku,trzeba je wymienić

podłącz silnik pod kompa,bo pewnie sondy lambda szwankują i zalewa go paliwem

Opublikowano
  • Autor
tylko właśnie te uszczelki są nowe wymieniałem cały komplet gdzieś w styczniu. Na kompie byłem tydzień temu nic nie wykazało.
Opublikowano

jeżeli olej jest w gniazdach świec,to leci przez te uszczelki innej opcji nie ma

czytanie samych błędów to za mało,trzeba sprawdzić na live data działanie sond,czasy wtrysków, działanie czujnika temperatury,przepływkę itp

Opublikowano
  • Autor
Olej w gniazdach świec czy przez to może auto tak dymić i czuć benzynę?
Opublikowano

jeżeli fajki na świecach będą w oleju,to może się zdarzyć,że iskra przebija i jest słaba na świecy co wiąże się z gorszym przepalaniem

powąchaj bagnet,czy czuć go benzyną i czy nie przybywa oleju

poza tym,jeżeli bardzo kopci na biało,to może płyn chłodzący idzie do cylindrów?