Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam problem jest taki przy wymianie świec z 6szt. 4 są w oleju licząc od podszybia 1, 2, 3, 4 są w oleju 5 i 6 suche ale czarny osad na nich. Pisałem wcześniej, że strasznie śmierdzi mi z tłumika paliwem i dużo białego dymu. Co z tym robić? Czy jest to możliwe np: od złego założenia uszczelki pokrywy zaworów tak konkretniej główna uszczelka pokrywy jest ok nigdzie nie widać żeby potniało, ale te dwie małe uszczelki w środku właśnie na świece, że z nich olej cieknie do otworu gdzie są świece. Na moje amatorskie oko tak by to wyglądało... Napiszcie czy to w ogóle możliwe, a jak nie to co się dzieje... Dzięki za wszystkie odpowiedzi
Opublikowano

olej leci na świece przez te uszczelki w środku,trzeba je wymienić

podłącz silnik pod kompa,bo pewnie sondy lambda szwankują i zalewa go paliwem

Opublikowano

jeżeli olej jest w gniazdach świec,to leci przez te uszczelki innej opcji nie ma

czytanie samych błędów to za mało,trzeba sprawdzić na live data działanie sond,czasy wtrysków, działanie czujnika temperatury,przepływkę itp

Opublikowano

jeżeli fajki na świecach będą w oleju,to może się zdarzyć,że iskra przebija i jest słaba na świecy co wiąże się z gorszym przepalaniem

powąchaj bagnet,czy czuć go benzyną i czy nie przybywa oleju

poza tym,jeżeli bardzo kopci na biało,to może płyn chłodzący idzie do cylindrów?