Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Poszukuję kogoś ,kto byłby w stanie zająć się zmianą kształtu kołnierza

w skrzyni 6HP28z na taki by pasowała do modelu E92 N54 335i gdzie

ori jest 6HP19z...Każdy pomysł jest mile widziany :8)

Z góry dzięki za wszelkie ewentualne info odnośnie takich osób z terenu

Polski jak i Europy Środkowej czy Zachodniej... :cool2:

Sprawa jest pilna, to też koszta nie grają aż takiego znaczenia.

Back to the roots...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Tez jestem zainteresowany zamiana 6hp19 na 28' znalazłeś kogoś ? I jakie to mogą byc koszty, tylko ja mam 335xi 4x4 to chyba skrzynia jest inna niż w RD.
Opublikowano
nadal walczę z tematem...ale mam kogoś kto może pomóc,tylko muszę dokładnie zmierzyć parametry fizyczne jednej i drugiej skrzyni i wykazać dokładną różnice w kołnierzu...masz jak to zrobić? bo i z tym mam problem,bo aktualnie zagranicą siedze... :mad2:
Back to the roots...
Opublikowano
Znalazłem firmę Teomotors z Poznania rozmawiałem z właścicielem, powiedział, że temat ogarnia i żebym odezwał się po wikendzie majowym.
Opublikowano

to świetnie....bo właśnie napisałem do nich maila, zjebu*** ich że od 5.04 nie raczyli odpisać na maila którego im posłałem z zapytaniem...

możesz napisać coś jeszcze odnośnie przebytej rozmowy? :8)

Back to the roots...
Opublikowano

Powiedział , że wzmocnienie hp19 takie standard jak wykonują za ok 6000pln nie wystarczy bo słaby jest wałek ? i trżeba wrzucić hp28 wzmocniną i można dmuchać jak się wyraził do woli.

Ma przemyśleć temat i kontakt jw. Koszty narazie nie znane.

Ps. Roboty maja w hu i nawet przez telefon cieżko im się rozmawia, o mailach zapomnij.

Opublikowano
Powiedział , że wzmocnienie hp19 takie standard jak wykonują za ok 6000pln nie wystarczy bo słaby jest wałek ? i trżeba wrzucić hp28 wzmocniną i można dmuchać jak się wyraził do woli.

Ma przemyśleć temat i kontakt jw. Koszty narazie nie znane.

Ps. Roboty maja w hu i nawet przez telefon cieżko im się rozmawia, o mailach zapomnij.

Mówisz wzmocnioną skrzynię 6HP28 :o To oni robią wzmacniane skrzynie 6HP28?

Może zapytaj ile taka wzmacniana skrzynia jest w stanie wytrzymać momentu? Bardzo ciekaw jestem :) :wink:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
no ale 6hp28 wzmocniona to jest chyba "z"...czy jak...
Back to the roots...
Opublikowano

Z tego co zrozumialem oni montują używaną skrzynie regenerowaną przez siebie i dodatkowo wzmacniają .

Seria 6hp28 ma do 700nm a po wzmocnieniu nie wiem, dowiem się po wikendzie powiedział tylko jw dmuchać do woli co to znaczy ? Ile to znaczy ?

Opublikowano
i jakie ustalenia po rozmowie z Teo Motors?
Back to the roots...
Opublikowano
Mają umówione 335i na taka wyminę i mam Dzwonic w przyszły piątek to bedą mądrzejsi.
  • 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja bylem, "wzmacnialem" i .. .

Skonczylo sie tym,ze wyslalem im druga skrzynie do wzmocnienia w cenie pierwszej i .

Na chwile obecna jezdze dalej na swoim patencie (tarczki, tloczki etc/itd) i 6hp26 wytrzymuje na chwile obecna 600Nm bez mrugniecia. Jak skoncze auto to te 100-150Nm wiecej powinienem miec.

Trzeba poszukac dedykowanych rozwiazan do 6hp19 (tarczki, tloczki, wieksze kanaly i zawory w mechatroniku). Mozesz takze spytac Karola z Dream Car https://www.facebook.com/DreamCar2008/photos_stream.

Bylem z nim na szkoleniac z ZFa i chlopak ogarnia grube tematy w amerykancach :)