Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moi drodzy mam pewien problem, otóż odkąd wymieniłem pasek i rolki napinacza, po uruchomieniu silnika żarzą mi się kontrolki, światła, lampy - jednym słowem wszystko co świeci. Dzieje się tak tylko przy niskich obrotach. Zauważyłem też pewną zależność, kiedy przepala mi się któraś z żarówek świateł mijania (co dzieje się często - ok raz na jeden, dwa miesiące) to objaw ten ustaje lub staje się prawie niezauważalny. Sprawdzałem ładowanie, masę od aku i pod silnikiem, bezpieczniki wszystkie z każdej skrzynki - to wszystko jest ok. Macie może jakiś pomysł? Dodam jeszcze, że poprzedni właściciel montował żarówki z xenonów, przy wymianie zauważyłem wypalone dziury w odbłyśnikach, ponadto mam zamontowane przednie przeciwmgielne, ale kabel jest dorabiany ze ścinków, a włącznik na konsoli jest tylko do przeciwmgielnych tylnych.