Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sluchajcie mam zamiar zalzoyc centralny woofer z tylu pionera i teraz moje pytanie skoro modele jakie biore pod uwage maja oba po 1000 wat z tym ze jeden jest jedno cewkowy a drugi 2 cewkowy to lepiej wziasc tego z jednym gniazdem czy z dwoma ?? pozdrawiam
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
no dobra ale czy to ze ma 2 gniazda przeklada sie na jakosc dzwieku czy moze na cos innego ?? bo jesli jest to tro samo to czemu ten 2 cewkowy jest drozszy ?? cos przeciez musi w tym byc prawda ??
Opublikowano
Mam własnie głośnik dwu cewkowyt. Pionieer TS-W1001DVC. I szukam wzmacniacza... ;D

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano (edytowane)

po 1 zaden z tych glosnikow nie ma 1000W - przypuszczam ze gdyby podac na niego ok 200W mocy ciaglej ( ze wzmacniacza z odpowiednia rezerwa pradowa ) to membrana by odfruneła- ale to taka uwaga...

glosnik 2 cewkowy jest drozszy , bo ma cewki - jest drozszy w produkcji itp... jednak moze przeniesc wieksza moc - ma lepsze chlodzenie i lepiej wykozystuje sygnal.... jednak mysle ze wielkiej roznicy nie bedzie ...

Edytowane przez xsilver
Opublikowano
Pionieer TS-W1001DVC bo taki posiadam. Ma 800W short Term i 400W Long term. Dwucewkowość zapewnia mu odpowiednie chłodzenie oraz możliwość podłączenia na prawde mocnego wzmacniacza.

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano
po 1 zaden z tych glosnikow nie ma 1000W - przypuszczam ze gdyby podac na niego ok 200W mocy ciaglej ( ze wzmacniacza z odpowiednia rezerwa pradowa ) to membrana by odfruneła- ale to taka uwaga...

glosnik 2 cewkowy jest drozszy , bo ma cewki - jest drozszy w produkcji itp... jednak moze przeniesc wieksza moc - ma lepsze chlodzenie i lepiej wykozystuje sygnal.... jednak mysle ze wielkiej roznicy nie bedzie ...

mi sie wydaje ze ma taka moc sprawdz soebi ten model jak on wyglada tam magnes jest jak moja piesc ,,, moze 1000 nie osiaga ale napewno ma porzadne osiagi ,, pionner to w koncu nie alphard :)

Opublikowano (edytowane)

przywiez ten glosnik do mnie - mam wzmacniacz harman/kardon pm 665vxi - 2* 150W mocy ciągłej , zezerwa wielopradowa +/- 80A , reszta danych nieistotna ....

mozemy zobaczyc czy ten glosnik wytrzyma :twisted:

Edytowane przez xsilver
Opublikowano
przywiez ten wzmacniacz do mnie - mam wzmacniacz harman/kardon pm 665vxi - 2* 150W mocy ciągłej , zezerwa wielopradowa +/- 80A , reszta danych nieistotna ....

mozemy zobaczyc czy ten glosnik wytrzyma :twisted:

jaki wzmacniacz ?? chyba glosnik ? ja go nie mam zwierzam sie na niego ,,,

Opublikowano

glosnik - juz poprawione .....

nie zrozumcie mnie zle - nienawidze jak producent wypisuje takie bzdury na glosnikach/ wzmacniaczach - a ludzie w to wierza .... to taki ped - im wiecej watt widnieje na glosniku tym jest on lepszy :mad2:

tak samo radie 4*50 W- mega mosfet itp ..... a w rzeczywistosci jak takie radio ma 30W mocy nominalnej na kanał to jest dobrze :twisted2: