Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

W moim '93 e36 m50b20 coupe, został wstawiony komputer pokładowowy, prawdopodobnie dla lansu, ponieważ wyświetlał tylko godzinę, żarówki od temperatury w ogóle nie było, po dołożeniu pokazuje mi temperature -37st.C, wiec kupiłem czujnik, wtyczki nigdzie nie zlalazłem, ani w nadkolach ani żadnych kabli obok chłodnicy, podejrzewam że fabrycznie miała analogowy zegarek bez czujnika temperatury zewnętrznej.

http://obrazki.elektroda.net/1_1263732929.jpg

Pytanie, czy posiadając już ten komputer i skoro mam już czujnik temperatury zewnętrznej można go jakoś bezpośrednio podłączyć do tego komputera żeby wyświetlał godzinę? Jeżeli tak to w jakie piny?

Edytowane przez mlnn
Opublikowano

Witam,

dzieki za odpowiedź,

niestety u mnie jest coś nachrzanione, nie mam zadnej kostki, tylko jakąś 3 pinową złączke podłączoną do pinów 16,17,18. i jeden kabalek w pinie 14

probowałem się wpiąć w piny od czujnika ale nic z tego, cały czas -37.

Opublikowano
Tak próbowałem. Jednak nie czyta czujnika. Zamienkalem tez kabelki na czujniku myslac ze pomylilem + i -, po czym rozpoznac gdzie jest + na czujniku? Moglby ktos zapodac tyl podlaczonego 7przyciskowego obc?