Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakis czas temu zauważyłem u mnie problem z nawiewem. Mam klimatyzacje manualną taka jak na zdjęciu. http://img23.olx.pl/images_tablicapl/192033791_2_644x461_panel-nawiewu-kliamtronic-bmw-e36-okazja-e-36-6411-dodaj-zdjecia_rev004.jpg

i teraz tak:

1. ustawiam to lewe pokrętło od temp na zimne, to wieje zimne powietrze na pasażera. Gdy kręcę prawym nie widzę żadnych zmian. Jak to prawidłowo powinno działać ?

2. Gdy ustawie wszystkie pokrętła na zimny nawiew, nawet ten na środkowej kratce, to na szybę wieje mi od pasażera zimne, a od kierowcy ciepłe..

Miał ktoś coś podobnego ? Czeka mnie rozbiórka półki i szukanie czy któraś klapka się zacięła ?

Liczę na pomoc bardziej doświadczonych z marką. :D

Opublikowano
Czyli to, że wije mi na jedną stronę na szybę ciepłe na drugą zimne to też wina panelu ? :) Jeżeli tak to trochę mi ulżyło, nie będzie tyle zabawy z rozbieraniem :D
Opublikowano
Właśnie chodzi o to, że gałką od strony kierowcy zmienia się nawiew na pasażera. a gałka od strony pasażera nic nie zmienia
Opublikowano
Wygląda to na walnięty panel . bo normalnie to lewa gałka odpowiada za lewą stronę a prawa za prawą . W oryginalnym wyposażeniu miałeś klimę? Spróbuj jeszcze przeczyścić styki w kostkach od panela , ale raczej panel do wymiany.