Skocz do zawartości

Gotujaca sie woda. 1.8i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy !!!

Mam problem z moim e36 1.8i związany z gotującą wodą wymieniłem cały silnik niby w 100% sprawny zaraz w pierwszy dzien jak zostal uruchomiony nowy to chodził z 1,5h na obrotach było wszystko okej po jakimś czasie zaczęła sie gotować woda i rozwaliło ten króciec z wody co jest na tyle w głowicy , mechanik mi powiedział żeby wymienić termostat i pompę wody wymieniłem to odpowietrzyłem układ cały, pojeździłem dwa dni i stałem wieczorem w "maku" nagle wskazówka z temperatury podskoczyła na tą kreske przed czerwonym polem , ale niestety nie zdążyłem i rozwaliło mi zborniczek wyrównawczy na drugi dzień kupiłem chłodnice ze zbiorniczkiem i wentylator na visco no to na nowo odpowietrzłem układ auto chodziło dobrą godzine na obrotach przejechałem 5km i dalej sie gotuje , mówili mi że to moze byc przez nagrzwnice ominalem ja i dalej sie gotuje , zmienilem uszczelke pod glowica dalem do planowania . Pomocy! bo juz mnie to męczy.

Opublikowano
Wymieniles uszczelke i co? Jak nie uszczelka to glowica lub blok. A na poczatek to zmień mechanika
Opublikowano
kolega miał podobny problem, okazało się, że układ był zapowietrzony, bo ktoś źle go odpowietrzył
Opublikowano

Układ mechanik odpowietrzał? Jak tak to musiał wiedzieć czy działa pompa wody oraz termostat.

Porządne odpowietrzenie i test na zawartość spalin w układzie. masz LPG? Jak tak to zakręć gaz na butli, wypal resztkę, odpowietrz układ i jeździj.

Opublikowano
  • Autor
Wymieniłem uszczelke , dałem głowice do planowania, termostat wymieniony , pompa wody tez
Opublikowano
  • Autor
Tylko że tego sie w ogole nie da odpowietrzyć ciagle gdzieś ciągnie lewe powietrze
Opublikowano
Jeżeli jest tak jak opisujesz i nie masz żadnych wycieków to obstawiam pękniętą głowicę. Gościu który ją planował , chyba jej nie sprawdził pod tym kątem.
Opublikowano
na 100% dzieje się to przez zapowietrzenie, szukaj mechanika, który zna się na tym bmw
Opublikowano
  • Autor
No myśle jutro ją gdzieś oddać do kogoś kto sie zajmuje BMW tylko nie wiem najlepiej ktoś w mojej miejscowości
Opublikowano
Planowana może być dobrze a może montaż być zły. Źle dokręcana, stare śruby i wiele rzeczy... Może być blok, uszkodzony, albo nie potraficie odpowietrzyc