Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dziś doświadczyłem ciekawej awarii odpaliłem auto zaczęło pływać na obrotach tak jak by pracował na 3 gary, zgasiłem auto raz i znów to samo po podpięciu do kompa nic nie wykazało i przy kolejnej próbie odpalenia zgon auto już nie odpala czego się chwytać co sprawdzać pomocy czy istnieje możliwość ze przeskoczył rozrząd? (zgasiłem auto zostawiłem na 1 biegu i delikatnie mi się cofnęło) nadmienię ze 30 tys temu wymieniałem napinacz rozrząd i świece
Loading... ██████████████] 99%
Opublikowano
mi ostatnio napinacz strzelił, nie przeskoczyl rozrząd ale objawy byly podobne. slychac bylo metaliczny dzwiek i nierowno chodzil na jalowych obrotach, pare razy nie odpalil wcale. podlacz pod kompa i jak bedzie tona błedów to rozrząd, przynajmniej tak u mnie było.
Opublikowano

rozpocząłem naprawę i spotkało mnie kilka niespodzianek:

przeskoczony rozrząd, wszystkie zawory do wymiany, nie wiem jak sprawdzić głowice tu liczę na pomoc, tłoki ok wiec koszta spore :(

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
po wymianie zaworów doszlifowaniu i oddaniu do planowania wyszedł nawet ciekawy kosztorys :D ale już jeździ :D (przy okazji upuściłem cewkę nr 2 i pękła :D)