Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio pojawiły się dziwne dźwięki w moim E46.

Otóż od 1,5tyś/obr do około 2,2tyś /obr są jest jak auto spada i wchodzi na obroty jest taki dźwięk blachy...

Wyczaiłem na kanale że dzwięk dobiega z rury wydechowej a dokladnie z przedniej części wydechu jeszcze przed środkowym katalizatorem.

Pytanie czy w tym aucie (2 sondy lambda, 323Ci) są dwa katalizatory czy jeden ? jeżeli wybebesze katalizator, pojawi się błąd na licznikach ?

Co w tym przypadku radzicie zrobić ?

Z góry dzięki :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej,

Jak poradziłeś sobie z dzwoniącym katem? Wypatroszenie? Jeśli tak to napisz co nieco proszę bo mam podobny problem.

Z góry dzięki.

Opublikowano
Co zrobić?,to co robi każdy osobnik dbający o auto: wymienić katalizator.Lub zalogować się na forum dla majsterkowiczów-druciarzy.
Opublikowano

Jeśli jest ktoś kto miał podobne objawy to proszę o kilka zdań. Chciałbym wiedzieć coś więcej o problemach z katalizatorami bo przeszukałem kilka forum i nie znalazłem info wprost o tym, ze w 2.8 katalizator się rozsypał w środku.

'Wujkom dobre rady' dziękuje, wiem, że katalizator powinno się wymieniać.