Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź sobie o co chodzi w menu serwisowym, tam gdzie poziom oleju sie sprawdza.

Żółta kontrolka to czesto pierdoła, niedomknięty bagażnik, żarówka przepalona, czy niski poziom płynu w spryskiwaczu np.

Opublikowano
Sprawdź sobie o co chodzi w menu serwisowym, tam gdzie poziom oleju sie sprawdza.

Żółta kontrolka to czesto pierdoła, niedomknięty bagażnik, żarówka przepalona, czy niski poziom płynu w spryskiwaczu np.

własnie nie mam jak sprawdzić - dopiero chce ten samochód kupić - a mam troche kilometrów do przejechania

Opublikowano
No to moze byc wszytko, ale zazwyczaj pierdoły o których Ci napisałem. Komunikat co to jest, wyslwietla sie na desce przy odpalaniu auta i na head-upie.
Opublikowano

Ten symbol oznacza że coś jest nie tak z jakimś elementem lub kilkoma elementami.

Sprawdza się to w menu (prosto poprzez i-drive) "stan pojazdu" gdzie przy takich właśnie trójkącikach są wyszczególnione ewentualne nieprawidłowości np. niski poziom płynu w spryskiwaczach, osłabiony akumulator, klocki hamulcowe do wymiany, rezerwa paliwa etc.

Po usunięciu usterek tj. pusta lista w menu symbol znika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A wszystko klarownie opisane w instrukcji...

Czasem wystarczy zaglądnąć :roll: