Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem i chciałbym poznać opinię Forumowiczów na poniższy dylemat który mnie trapi co lepiej wybrać, oba wzmacniacze marki Audison:

wariant 1: używany 4 kanałowy seria LR(wyższy model) mniejsza kasa

wariant 2: nówka 4 kanałowy seria SRX(niższy model) większa kasa, 2 lata gwarancji

dodam że parametry są do siebie zbliżone różnica jest w zniekształceniach THD na korzyść SRX i w poziomie S/N na korzyść LR. pomożecie :?: :modlitwa: :?:

Opublikowano
można zamknąć. po długich godzinach spędzonych przed monitorem doszedłem do wniosku, że SRX jest jednak lepszy (pod względem technicznym i pewnie w brzmieniu też). LR jak się trafi tanio można kupić bo zapewne jest lepszy od wszystkich buszmenów, firstów i innych cudactw. dziękuje za pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a co wzmacniacz ma zasilac? aktywnie czy pasywnie ?

Yyyyy, a aktywne po co "zasilać", skoro mają swój własny wzmacniacz?

BTW, odnośnie wzmacniaczy, to ja robię tak, że kupuję cokolwiek, żeby tylko firmowe, było ciężkie, miało przetwornicę i było minimum wielkości kartki A4. Potem rozbieram i robię z tego wzmacniacz (zmiana: tranzystorów przetwornicy, ewentualnie dołożenie, zmiana rdzenia, uzwojeń, podniesienie napięcia, wymiana kondensatorów, ewentualne dołożenie, podwyższenie prądowego "progu bólu", zmiana tranzystorów i niezbędnych dla podwyzszonego napięcia elementów wzmacniacza, pogrubienie połączeń, dołożenie coolerów, konkretnej cewki w zasilaniu i przeważnie akumulatora żelowego). Potem to już sama przyjemność niewielkim (relatywnie) kosztem :)

Kai