Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie sytuacja wyglada nastepujaco. Auto na Pb spisuje sie ok.Nie gasnie,normalnie spadaja obroty.Na LPG podczas dojezdzania do skrzyzowania itp potrafi zgasnac i faluja obroty.

Na kompie pokazuje blad sondy lambda(blad ten pokazuje zarowno na samej Pb jak i LPG). Teraz pytanie do fachowcow:czy to faktycznie wina sondy? Bo nie chcialbym jej niepotrzebnie wymieniac. LPG byloby az tak wrazliwe na uszkodzona sonde? Nie zauwazylem jakiegos drastycznie duzego spalania. Instalacje mam wysokiej klasy bo 5 generacji,takze nie jest to jej wina bo bylem na serwisie tydzien temu i wszystko jest ok.

Opublikowano

Może skocz na Forum u Gaziarzy ? http://lpg-forum.pl/jaka-instalacje-zamontowac.html

Hmm... sonda może ci wyłapywać anomalie złego spalania ?

Upewnij się czy nie łapie lewego powietrza ale raczej nie bo i na PB miałbyś falowanie, czyli kwestia regulacji na gazie ?

Dobry gaziarz prawdę Ci powie ;-)

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Moja instalacja korzysta z komputera fabrycznego auta takze nie wgrywa sie map na lpg. I to mnie wlasnie dziwi ze na Pb jest ok czyli nie gasnie a na lpg potrafi.
Opublikowano

Najlepiej to by było podmienić sondę ale jak wiemy to nie tylko sonda jest w aucie ale i przepływka oraz przepustnica, świece i na tym nie koniec. Przy okazji to można wszystko wyczyścić.

Dodam mały filmik jak sprawdzano sondę ale to nie jest miarodajne we wszystkich przypadkach

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.