Skocz do zawartości

Klocki do e39 firmy Jurid??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam rozgladam sie za klockami do e39 523i nie jezdze zbyt szybko wiec nie potrzebuje sprzetu rajdowego ,ale nie mam terz weza w kieszeni-szukam czegos rozsadnego za niewysoka cene.W poszukiwaniach znalazlem klocki firmy Jurid na os przednia za 180pln czy moze ktos ma jakos opinie na temat tych klockow.

W jakiej cenie ogolnie chodza klocki na przod do mojego autka.(nie orjentuje sie bo zmieniam pierwszy raz).

Co sadzicie o klockach EBC wersja standart??

-------------------------------------------------------z gory dzieki :D

Opublikowano

Z tego co pamiętam ja zakładałem Juridy. Jestem z nich średnio zadowolony bo zasyfiają mocno koła. Na 15' nie było widać nic, ale na 18' zostawiają dużo osadu.

Ogólnie jak klocki, dobrze się spisują. Troche piszczały, ale po 6m-cach przestały. Ja brałem najtwardsze, bo mam w automacie.

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odpowiedzi

a i mam pytanko pawel skad kupowales ??Może z netu -bo jak bylem w warsztacie to gosc mi wciskal ATE za 250 wiec ostro przegina jezeli ty mowisz ze za 180 -pozdro i dzieki :cool2:

Opublikowano
Oryginalne klocki na przód sprzedawane przez BMW są właśnie firmy Jurid, na tył Textar. Tak jest u mnie w 540, nie wiem jak w innych, ale pewnie tak samo. Jednak jest jedno ale. Jurid ma podobno kilka klas klocków i te sprzedawane w serwisie są inne niż te, które można kupić w sklepach (podobnie jest z Textarem). Może ktoś się orientuje jakiej firmy tarcze są sprzedawane w ASO?
Opublikowano

Z tego co weim, BMW posiada system hamulcowy ATE ale to oczywiście nie oznacza, że tarcze montowane w fabryce musiały być tej marki. Z autopsji powiem, że klocki tej samej marki dostępne poza serwisami są innej (gorszej) jakości. Sam jestem zwolennikiem miękkich klocków, które mniej zużywają tarcze, a przede wszystkim tarcza jest mniej podatna na skrzywienia (mniej się nagrzewa). Bardzo dobre klocki i tanie ok. 80-90 zł można kupić pod marką MAFF, miękkie i nie piszczą.

Ale ozywiście każdy wybiera pod swoje upodobania.

Darek