Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam rozgladam sie za klockami do e39 523i nie jezdze zbyt szybko wiec nie potrzebuje sprzetu rajdowego ,ale nie mam terz weza w kieszeni-szukam czegos rozsadnego za niewysoka cene.W poszukiwaniach znalazlem klocki firmy Jurid na os przednia za 180pln czy moze ktos ma jakos opinie na temat tych klockow.

W jakiej cenie ogolnie chodza klocki na przod do mojego autka.(nie orjentuje sie bo zmieniam pierwszy raz).

Co sadzicie o klockach EBC wersja standart??

-------------------------------------------------------z gory dzieki :D

Opublikowano

Z tego co pamiętam ja zakładałem Juridy. Jestem z nich średnio zadowolony bo zasyfiają mocno koła. Na 15' nie było widać nic, ale na 18' zostawiają dużo osadu.

Ogólnie jak klocki, dobrze się spisują. Troche piszczały, ale po 6m-cach przestały. Ja brałem najtwardsze, bo mam w automacie.

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi

a i mam pytanko pawel skad kupowales ??Może z netu -bo jak bylem w warsztacie to gosc mi wciskal ATE za 250 wiec ostro przegina jezeli ty mowisz ze za 180 -pozdro i dzieki :cool2:

Opublikowano
Oryginalne klocki na przód sprzedawane przez BMW są właśnie firmy Jurid, na tył Textar. Tak jest u mnie w 540, nie wiem jak w innych, ale pewnie tak samo. Jednak jest jedno ale. Jurid ma podobno kilka klas klocków i te sprzedawane w serwisie są inne niż te, które można kupić w sklepach (podobnie jest z Textarem). Może ktoś się orientuje jakiej firmy tarcze są sprzedawane w ASO?
Opublikowano

Z tego co weim, BMW posiada system hamulcowy ATE ale to oczywiście nie oznacza, że tarcze montowane w fabryce musiały być tej marki. Z autopsji powiem, że klocki tej samej marki dostępne poza serwisami są innej (gorszej) jakości. Sam jestem zwolennikiem miękkich klocków, które mniej zużywają tarcze, a przede wszystkim tarcza jest mniej podatna na skrzywienia (mniej się nagrzewa). Bardzo dobre klocki i tanie ok. 80-90 zł można kupić pod marką MAFF, miękkie i nie piszczą.

Ale ozywiście każdy wybiera pod swoje upodobania.

Darek