Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Jak w temacie mam problem z moją E36 318ti, od kilku dni zaczęła mi syczeć odma na samej górze jest taki niby malutki wlot\wylot? powietrza i tam syczy, oprócz tego na włączonym silniku zassany korek wlewu oleju i bagnet od stanu oleju też zassany, rozebrałem dziś i przeczyściłem ale zero poprawy. Dodatkowo auto ma 140KM a jedzie jak by miało 60 KM ;( niedawno kupione więc dopiero zaczynam szukać przyczyn. Jak ktoś wie o co chodzi to proszę o pomoc.
Opublikowano

odme to wymień :) jest to rzecz która się zużywa i powoduje sporo problemów z silnikiem.

Co do reszty to najlepiej zaczać od diagnozy przy komputerze. Na start oczywiście wymień swiece i zobacz czy mają prąd czyli kable czy tam fajki i cewki w zależności co w tym silniku siedzi bo tego nie wiem akurat :)

szukam
Opublikowano
dziś doszło jakieś świszczenie, piszczenie, świergolenie z silnika, nie wiem co jest grane, czemu korek i bagnet od oleju są mocno zassane???? :mad2:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wymieniłem dziś odmę, korek wlewu oleju już można normalnie odkręcić ale po odkręceniu silnik kiepsko pracuje prawie gaśnie, o co tym razem może chodzić?
Opublikowano
Wymieniłem dziś odmę, korek wlewu oleju już można normalnie odkręcić ale po odkręceniu silnik kiepsko pracuje prawie gaśnie, o co tym razem może chodzić?

Tak powinno być,świadczy to o prawidłowo działającej odmie i szczelnych przewodach podciśnieniowych.