Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
E92 Standardowe pytanie o ET - przód 215/45/18 tył 225/45/18 - jakie ET wybrać aby nie obcierało a felga nie byłaby schowana tylko ładnie zlewała się z linią auta?
Opublikowano
E92 Standardowe pytanie o ET - przód 215/45/18 tył 225/45/18 - jakie ET wybrać aby nie obcierało a felga nie byłaby schowana tylko ładnie zlewała się z linią auta?

Zle dobierasz opony, rozwalisz sobie naped xdrive. Na 18" powinienes miec 225/40R18 lub jezeli masz mieszane felgi 225/40R18 i 255/35R18

Opublikowano
Jakie Et?

Jaka szerokosc felg?

Jaki wplyw na napęd ma szerokosc opony i jej profil?

Na obu osiach musza byc kola o tej samej srednicy, takiej samej jak fabryczna, Ty pytales o kola o roznych srednicach, dodatkowo wieksze od fabrycznych.

Opublikowano
Jaka szerokosc? A jaka powinna byc do felg i rozmiarow opon ktore podałes? Na oponach kompletnie się nie znam wiec bylbym wdzieczny za podanie wszystkich niezbędnych parametrow łacznie z ET aby jeździło i wyglądało...
Opublikowano
Nie mam felg nie mam opon....pytam bo chce wiedziec co mam kupic:-) kolega wspominal ze powinienem miec 225/40/18... Wiec pytanie brzmi jakie ET...?
Opublikowano
Nie mam felg nie mam opon....pytam bo chce wiedziec co mam kupic:-) kolega wspominal ze powinienem miec 225/40/18... Wiec pytanie brzmi jakie ET...?

ET zalezy od szerokosci felg, jak nie ma felg, to nie ma nad czym myslec. Opony 225/40R18 wejda na felge 8.0" lub 8.5", 8.0" moze miec ET w zakresie 20-37, 8.5" w zakresie 25-35.

Opublikowano
Felgi wybrane ale jeszcze raz dla 100% pewnosci - felga 8.0 ET20 napewno nie bedzie obcierac nawet przy załadowanym aucie? z gory dzieki za info i juz nie męcze :duh:
Opublikowano
Która felga będzie szersza? 8.5 ET35 czy 8.0 ET30?

8.5" jest 0.5" szersze od 8.0". Pewnie chodzi Ci o to jak bardzo beda wysuniete w nadkolu na zewnatrz? Podobnie, roznica bedzie ponizej 2mm.

• 3 lata później...
Opublikowano
Wybaczcie panowie ale nie bardzo wiem o co chodzi z tym „odbieraniem opon” w moim e92 opony na alufelgach z fabrycznego m pakietu mam oryginalnie 225/35r18 przód, 255/35r18 tył, dodam że żaden xDrive, tradycyjnie tylko na tył ;)
  • 2 lata później...