Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=69&t=117886

Witam. Szukałem informacji tutaj na forum, odnośnie opon i ich rozmiarów, dla silnika n42b20. Czy nie będą za ciężkie.

Nie znalazłem takiej informacji, z drugiej strony szukałem na oponeo, ale tam nie ma, w spisie tego silnika o tej mocy.

Mam wrażenie, że aktualnie założone zalecane 16 stki na stalowej feldze są cieższe od alu 17 :shock:

Moja propozycja jest taka do alu 17 założyć taki komplet.

Przód : 225/45 R17

Tył: 245/40 R17

Druga opcja, to zakup alufelg 18. Tylko nie wiem jak to będzie z autem, czy nie utracę mocy. Fabrycznie mam 17 stki założone.

Przód: 225/40 R18

Tył: 255/35 R18

Widziałem ostatnio N42 Cabrio z alu 19, jak to ma się do auta? Założyć założę..

Opublikowano
Założyć założysz 19cali o ile masz obnizone zawieszenie , ja bym dał 225/45/17 na przód i tył, po co pchać takie szerokie kapcie jak 255 do wersji 150konnej raz ze wieksze spalanie a 2 to przyspieszenie słabsze to nie jest 330i by takie kapcie dawać, ale jak chcesz , wiedz ze bedzięsz odczuwał to na przyspieszeniu i spalaniu
Opublikowano

Właśnie rozmyślam, bo tutaj jest te 143, przyśpieszenie większe od 150.. Auto zdrowe. Te pełne 150 nie będzie problemem by osiągnąć, ale po co :D

Problem taki, że mam sportowe zawieszenie... Wygoda jak ch... :D

A 245?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.