Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam bmw 316i 105 km. Czy mozna zwiekszyć moc tego silnika? Czy ktos kto posiada/posiadal taki silnik o tej pojemnośći cos z nim robil? Jest duzo tematow na temat silnikow 1.8, a 1.6 sa jakby pomijane wiec prosze o ewentualne sugestie/porady.

Z gory dziekuje :)

Opublikowano
Najlepszy i najtańszy sposob na podniesienia mocy silnika 1.6 to wyjęcie go i wlożenie 2,5 ;) pozdrawiam :)
Opublikowano

wiec na poczatek stożek widziałem na allegro po 70-80 zł , pozniej podłubać z wydechem, najlepiej strumienica, koszt koło 100zł , ewentualnie jakieś magnetyzery nie wiem jaki kosz ale podobno daja jakies 5-8 KM , noi jak to ci jeszzcze nie wystarczy to możesz zarzucić CHIPA też widzałem takie na allegro po 350zł .

A tak na poważnie BMW to nie Honda z 1,6 nie zrobisz wyścigówki , wiec jesli masz troche peso to myśl nad wiekszym motorem a nie zawracaj sobie głowy 1,6

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Dokladnie wsadz cos innego :)

u mnie 1.6 wytrzymal zaledwie 3 miesiace od kupna samochodzu i skonczyl na zlomie metali kolorowych :) bo sporo alluminium w nim bylo :norty:

m40 jest dobra dla jakiejs babuszki i dziadka na dzialeczke lub dla kobietki :8)

pozdro :)

Opublikowano
Wyjęcie 1.6 i wsadzenie 2.5 nie jest ani proste ani tanie, o wiele łatwiej jest sprzedać auto i kupić następne z większym silnikiem. Jeśli chcesz zrobić swapa, to najsensowniej byłoby włożyć 1.8IS.