Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam tak siedziałem dzisiaj i myślałem by sprawdzić bezpieczniki wziąłem karteczkę tą niemiecką i sprawdzam i okazało się ze 3 bezpieczniki były nie takie jak trzeba tzn był 20A a wymagany był 30A tam... takie 3 przypadki były..wiec wszystko elegancko pozmieniałem jak trzeba pytanie jaki to mogło mieć wpływ? wiekszy pobór prądu? czy jak
Opublikowano

jak nie paliło bezpieczników to nie ma to wpływu na nic ;)

widac ze nudzisz sie, wsiadaj do auta i w droge, nabijaj kilometry dla diesla a nie stoi i sie marnuje :norty:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

wszystko pięknie ładnie tylko jedna rzecz która mnie denerwuje tylko jedna...mityczne wycie :mrgreen: no powiedz puzonn tak szczerze...

5 pomp wspomagania założonych....

6l płynu..układ czyściutki tak,że dno widać w zbiorniku...

zaworek maglownicy nowy...o-ring pompy..podkładki magłownicy nowe... z przewodów nigdzie nie cieknie.... płynu wspomagania nie ubywa.... jak odpali się auto i przód uniesie do góry.... KOMPLETNA CISZA... a jak opuści się... to wystarczy ruszyć kierownicą tzn no delikatnie tylko i już słychać.. NIE JEST TO WYCIE CHARAKTERYSTYCZNE dla pompy wspomagania...bo słyszałem na YT jak pompa wyje...to całkiem inny dzwiek... na zewnątrz go wogule nie słychać...

i jaki objaw wcześniej było tylko słychać to na postoju kręcąc... a teraz jak silnik zimny i sie jedzie... to jak doda sie gwałtownie gazu to zawyje... a jak sie jedzie stałą predkością to słychać z pod maski jak dochodzi takie jak by wycie...... aha i skręcając kierownicą... jak to ''wyje''' i jak doda się gazu wtedy to głośniej zawyje na skręconych kołach

gdyby nie to wycie to aż bym galerię zrobił na forum :norty:

Opublikowano

zakładaj galerie to pogadamy ;)

to juz jest mityczne 320d ;) kazdy chcialby je zobaczyc :norty:

co do wycia to pompa, maglownica raczej nie wyje, ale skoro juz tyle pomp wymieniłes i nadal to masz.... na odległosc nie podam rozwiązania... zagadka :wink:

nagraj to wycie

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
zakładaj galerie to pogadamy ;)

to juz jest mityczne 320d ;) kazdy chcialby je zobaczyc :norty:

co do wycia to pompa, maglownica raczej nie wyje, ale skoro juz tyle pomp wymieniłes i nadal to masz.... na odległosc nie podam rozwiązania... zagadka :wink:

nagraj to wycie

:mrgreen: o moim aucie to już legendy słyną po forach :D

Ale wracając do tematu...słychać to przy nawet ''musnięćiu'' kierowcy... i słychać to,że niesie się... jak kierownica i za kierownicą tzn jeszcze dalej niż licznik... dość wyraznie słyszalne to jest jak przystawi się ucho do za kierownicą przy szybie przedniej... gdzieś to się niesie ale na zewnątrz nic kompletna cisza...

i doszły mnie słuchy... ze pompy za pewne wszystkie sprawne...bo na każdej by ten sam objaw nie występował... że przyczyny szukać w maglu...ale magiel niby nie wyje... ze może być iż pompa mimo sprawna to wyje...bo dostaje zbyt duże ciśnienie bo coś nie halo z maglem