Skocz do zawartości

E61 530d 2006 nie działają kluczyki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Latem jak samochd stał na słońcu przestawały mi działać kluczyki i zamykanie i otwieranie tylko grotem. po nocy w garazu rano śmigało. teraz jak temperatura spada poniżej 0 stopni znowu to samo , nie reaguje na kluczyki. Co to moze być i jak to ugryźć ??

Rafał

Opublikowano
swój problem z kluczykami przerabiałem dosłownie 3,4 dni temu. Auto w ogóle nie wykrywało kluczyka w stacyjne itp. jeden z kolegów w temacie niżej poradził mi uderzyć kluczykiem o coś kilka razy i może to śmiesznie brzmi ale pomogło.
Opublikowano
  • Autor
U mnie jak otworze grotem to włącza sie alarm i muszę kluczyk włożyć i wtedy ok.
Opublikowano

Witam

Miałem ten sam problem z kluczem czyli samochód można otworzyć, zamknąć oraz otworzyć bagażnik a jak włożyłem do stacyjki to nic tylko błąd klucza i ciemność jak włożyłem drugi klucz zapasowy to wszystko w porządku i zrobiłem to samo jak polecił kolega z forum aby porządnie uderzyć o coś kluczem i powinno zadziałać no i poszedłem do auta z lekkim niedowierzaniem uderzyłem dwa razy o kostkę brukową i ..... rzeczywiście zadziałało !!!! :D do tej pory jestem w szoku ale działa a byłem już serwisie i u gości co dorabiają klucze i wszyscy mówili, że nowy klucz od 250 zł w górę. Pozdrawiam. :D