Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

podczas szukania auta, odwiedziłem kilka miejsc gdzie szukałem samochodu. Niestety szczególnie w pamięci zapadł mi jeden samochód na którym straciłem dużo nerwów i niestety pieniędzy. Z uwagi że słaby ze mnie mechanik korzystałem z pomocy okolicznych serwisów. Oczywiście według zapewnień właściciela komisu ( wielki cwaniak), samochód jest bezwypadkowy "Auto 100% Bezwypadkowe" okazało się obtłuczone z każdej strony. Tył klejony laminatem. Ogólnie jedna wielka padaczka. Dodatkowym problemem było to że nie można było ustawić zbieżności w serwisie ponieważ jakaś tam część była zapieczona i w serwisie nie dadzą sobie rady :roll: do tego oczywiście doszły dodatkowe niedziałające rzeczy o których Pan ładny czyt. Szef, nic o tym nie wiedział.

Cytuje:

" Ja nie wiedziałem że ten samochód miał coś robione. "

-JA: to po co piszecie że jesteście w 100% pewni że ten samochód jest bezwypadkowy, a po przyjeździe okazuje się że lata po całej drodze.

"No wie Pan," i tu mi cytuje tekst ze strony ," Powyższy opis nie stanowi w rozumieniu prawa oferty handlowej, jest jedynie treścią informacyjną w myśl art. 66, § 1. Kodeksu Cywilnego. Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia"

Po tym tekście " Pałka się przegła" a ja z kilkoma setkami mniej wróciłem do domu"

Oczywiście jazda testowa mogła się odbyć tylko po drodze polnej a 2 km asfaltu który wymusiłem od razu wykazał wiele dziwnych problemów z prowadzeniem tej BMW.

http://otomoto.pl/bmw-318-e46-143km-klimatronik-limuzyna-alu-2-0-C34972305.html

Zrzut: https://drive.google.com/file/d/0B52kNOwSMHMVWFk2dlc5N0p2TE0/view?usp=sharing

Na prawdę radzę sobie odpuścić ten samochód!

ps. dzwoniłem przed wczoraj czy po 1,5 miesiąca od wizyty ten samochód jest nadal aktualny i czy można obejrzeć oraz czy samochód jest 100% bezwypadkowy, bo będę pokonywał kilkaset km i nie chciałbym się o tym przekonać na miejscu. Oczywiście Pan Piękny stwierdził że jest 100 % bezwypadkowy i serdecznie zaprasza!

No normalnie krew człowieka zalewa!

Edytowane przez stifler959
Opublikowano
dokładnie podobnie mu powiedziałem, a on z uśmiechem wzruszył ramionami. A na stronie 100% bezwypadkowy i dalej te same brednie!!!! :duh:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Starogard Gdański to taki północny radom czy gniezno :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Stifler, nie wiem, jakimi kryteriami się kierujesz w poszukiwaniu auta.

Ja gdybym zobaczył wklejoną przez ciebie aukcję, a w niej przednie reflektory z jednego rowu, spryskiwacze z drugiego, elementy zderzaka gdzieś zamiatane spod drzewa, a to wszystko sklecone do kupy i okraszone smacznym tekstem, że bezwypadek i 20-letnie doświadczenie (chyba w oszukiwaniu), to spieprzałbym jak najdalej.

O kłamstwie z czujnikiem deszczu, czy czujnikiem zmierzchu to nawet nie mówię, bo to handlarski standard. Ciekawe, jak z Isofixem.

Opublikowano
Dziwne, ale jakoś w takich tematach nigdy nie obserwuję kolegów, którzy zazwyczaj prowadzą dyskusje na temat cen i sugerują, że za 15k to już można wyrwać igłę trzymaną pod kocem. Taka dygresja :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to był pierwszy przeze mnie oglądany samochód i mało widziałem wtedy, ale też od razu wyleczyłem się z komisów :mad2:

Wszystko jasne. Najpierw pomyślałem, że jak wielu marzycieli uznałeś, że na miejscu będzie na pewno lepiej, niż w ogłoszeniu.

A to kardynalny błąd :8) Ulep na miejscu będzie jeszcze większym ulepem.

Dobrze, że podzieliłeś się z nami wiedzą o tym ogłoszeniu. Ja akurat uważam, że dużo lepsze to, niż mądrości trolli z tego działu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

20 lat to chyba na czarno bo wpis do działalności jest od 2011

Wojewóztwo: pomorskie

Miasto: 83-200 Nowa Wieś Rzeczna

Ulica: ul. Leśna 12B

NIP: 5921023949

REGON: 191551714

Właściciel: SEBASTIAN DUDEK

Główne PKD: 96.09.Z Pozostała działalność usługowa, gdzie indziej niesklasyfikowana

Data rozpoczęcia: 2011-04-01

jakby się ktoś napalił ma jeszcze przedlifta za 9 tysi:

http://www.autogielda.auto.com.pl/osobowy_showone.php?z4z_in=7&z4z_in_1=7&kod=13rd9q&zyr=2

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obracając takim sprzętem, warto raz na jakiś czas zmienić dane firmy :mrgreen:

Ten przedlift też ładny. Robimy zrzutę na kołek listwy nad radiem?

Opublikowano
tego przed lifta sam sprzedający nie polecał ;), ale za to mocno sugerował że ten co ja oglądam to igła no i 100% bezwypadkowy a o tym klejeniu całego tyłu i szpachlach na obu nadkolach nic nie wie :duh: