Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pacjent to E46 320d 136KM 2000r. W chwili zakupu nie posiadała osłony akustycznej lewej,nr 9:

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/11_2304-akustyka-silnika/vCA54265#

Teraz osłonę już mam,tylko jakoś nie daję rady jej wcisnąć na swoje miejsce,żeby jej nie połamać.

Może jest jakiś myk na jej montaż,prosiłbym o jakieś wskazówki?

Opublikowano
Cześć, ściągałem tą osłonę już kilka razy i nie przypominam sobie problemu z jej założeniem. W którym dokładnie miejscu masz problem? Ja zwykle ściągam ja jak robię coroczny przegląd silnika, przewodów i węży. Zwykle wtedy mam zdjęte wszystkie obudowy, więc może w tym jest problem. Zdemontuj obudowę filtra kabinowego (kilka śrubek a dostęp o niebo lepszy) oraz obudowę nr 4, przyłóż 9 do miejsca w które ma trafić i przed ostatecznym założeniem wepnij gumowe zaczepy przewodów w miejsca do tego przeznaczone na tejże osłonie. Później wystarczy tylko przykręcić śrubki. Pozdrawiam
Opublikowano

Dzięki za zainteresowanie i wskazówki.

Jutro nie będę miał czasu ,żeby popróbować,ale w czwartek ściągnę tą obudowę filtra kabinowego i zobaczymy.Choć już pod nią ją wcisnąłem,tylko na dół coś ciężko było.

Jak już mi się uda to napisze co i jak,ale jak ktoś jeszcze ma jakąś technikę na nią to proszę piać.

Na razie dzięki i pozdrawiam!