Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem ze wskaźnikiem paliwa w ogóle nie reaguje na poziom paliwa :( czytałem na forum i znalazłem informację, że należy odłączyć akumulator i to powinno pomóc ale w moim przypadku jak odłączę klemy to wskaźnik wskakuje na poziom 1/4 i po woli spada na rezerwę nie zależenie od ilości paliwa w baku... Obecnie wskazanie poziomu paliwa według licznika to 000219 i co mnie zastanawia o ile 3 ostatnie cyfry się cały czas zmieniają ( spadają w miarę użytkowania samochodu ) to pierwsze 3 cyfry cały czas pokazują 000 Może pływak ?? tylko która pompa ? bo zlokalizowałem je pod tylną kanapą. Silnik to 318d m47

Opublikowano
System zapewne podobny do benzyniaka masz 2 otwory w 1 jest pompa z pływakiem za pasażerem a za kierowcą sam przywak ze ssakiem i tam bym szukał problemu może wytarł się przewodnik na pasku pływaka jak ptworzysz to ręcznie lekko podnoś z jednej i zdrugiej pływak i zobacz wskazania na zegarach
Opublikowano
Ale dlaczego jak odłączę klemę na pół godziny i ponownie zepnę to wskaźnik wskakuje na 1/4 i powoli spada ?? pływak mimo wszystko ?? I czy zawsze wskazania poziomu paliwa przez komputer czyli kombinacja numer 6 pokazuje pierwsze trzy cyfry jako zero czyli np 000215 ??
Opublikowano
Test 6.0 (nie ma testu 6, jest 6.0 6.1 i 6.2) pokazuje poziom w lewej komorze na pierwszych 3 cyfrach i poziom w prawej na kolejnych 3. Z tym że w lewej jest paliwo głównie jak masz ponad pół baku. Jeśli test pokazuje ci że masz 21,9 litra a wskazówka leży to problem leży w samym liczniku, nie pływaku.
Opublikowano
Nawet jak wleje pełny bak to i tak wskazania lewej komory to nadal 000 natomiast prawa 300 czyli wyglądało to tak 000300 Może problem jest faktycznie z pływakiem ?? zawiesił się lub coś... Ostatnio nawet się zabrałem za wyciągnięcie obydwóch pomp ale zaprzestałem jak zobaczyłem, że trochę roboty jest :) wiec najbliższy weekend czeka mnie zabawa !!! A czy np bezpiecznik walnięty może powodować problem ze wskaźnikiem ??