Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, posiadam BMW z 1999 r E39, niestety właściciel przedemną wymontował kseony w sensie żarówki są porobione na któtko... od wtyczki zasilającej idą tylka dwa kabelki do żarówek H7 zwykłe.

Aktualnie chciał bym założyć sobie kseony, gdyż aktualnie światła i tak są "słabe" jedo ciągle gdzieś na dołkach się wyłącza, a drugie i tak jest jakieś "zamglone" dobrze że jeszcze długie działają. Dwa niestety auto nie ma ręcznej możliwośći regulacji świateł, gdyż domyślnie były tam kseony, a z tego co mi wiadomo one się "samo poziomują"

I moje pytanie, np kupując taki zestaw http://allegro.pl/zestaw-hid-xenon-h7-e39-e46-adaptery-ksenony-i5031918307.html Nie mówie że go kupuje tylko przykład to jest to gotowy zestaw ?

Edytowane przez drverde
Opublikowano
Mam takie jak wyżej na zdjęciu, czyli z soczewką . No można oryginalne. Z tym że same lampy mam, lecz nie mam reszty. Po prostu w kostkę wpięte dwa przewody +/- i żarówka :) wszytko izolacyjną taśmą poklejone .... Polska ... Bardziej mi zależy głownie na samej jeździe bezpieczeństwie .... bo czasem jak się robi KM sporo w nocy itp to padające światło od dołków robi wielką różnice....
Opublikowano
Pewnie masz wypalone odbłyśniki w lampach. Ja bym zrobił jak fabryka pisze(bo pewnie z chińskim badziewiem zaraz będzie problem). Kupił ori przetwornice i żarniki d2s jak masz resztę. Ja jak chciałem uzyskać dobre światło, bo też była tragedia. Rozebrałem lampy wyjąłem odbłyśniki wysłałem do regeneracji. Kupiłem żarniki Osram http://allegro.pl/zarowka-d2s-osram-cool-blue-100-germany-oryginal-i4875963949.html z tej aukcji i mogę polecić sprzedawcę.
Opublikowano
jak już chcesz robić to lepiej na bixenon przerobić. i tak jak kolga pisze przetwornice z ori mocowaniem kupisz i żarnik d2s będzie ori wtedy.