Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam bmw e 46 318i 2.0 143km

Gdy samochód się rozgrzeje to gaśnie, odpala bardzo dobrze po zaginięcia przejade z 500m i znów zgasinie. Odpala go i już jest dobrze można normalnie jeździć tylko nie raz jak by go przydusi. A jak zgasnie to zapala się kontrolka kontroli trakcji i od ręcznego tylko ze na żółto świecie po ponownym opalaniu gasną. Prosze o pomoc co to może być?

Opublikowano

A jakich mechaników wybierasz? :8) Gdzie mieszkasz? To ci polecę gościa od BMW.

Mam kilka pytań odnośnie twojego auta. Prowadzę ankietę.

1. Kiedy kupiłeś te auto?

2. Ile nim przejechałeś?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozrząd sprawdzony? Napinacz jest już "nowy"?

Przeczytaj regulamin i zobacz jak powinno się tytułować wątki. Dopisz 318i n42.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Kolego mam auto także z motorem N42 i miesiąc po zakupie miałem identyczne objawy, do wymiany był czujnik położenia wału korbowego, od tamtej pory spokój :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam ja mam podobnie głowica po remoncie nowy rozrząd i dalej kibel zero błędów a obroty falują gasnie podczas jazdy po zgaszeniu jak lekko ciepły bez dodania gazu na maksa nie zapali zapala i gasnie za którymś razem zalapie ale dławi się pojedzie z 1-2km i znowu gasnie może ktoś pomóc bo nie mam siły do tego złomu już
Opublikowano
Zero błędów nic nie pokazuje a po odłączeniu wtyczki vvt na przepustnicy chodzi normalnie nie gasnie nie falują obroty co to może być zawory valvotronikika czy wałek
  • 2 miesiące temu...