Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

https://www.youtube.com/watch?v=gZiS2dKs-FE&feature=youtu.be

Borykam sie ostatnio z dosc mocnym dymieniem.

Dym jest koloru szarawego i strasznie smierdzi spalinami(cos jak stare polonezy fiaty itd.) Auto odpala normalnie, nie ma falowania obrotow, nie ubywa wody ani oleju , odczuwalne jest tylko troche wieksze spalanie i jak depne na gaz to chwile muli tak do 2k obrotow ale tak mialem odkad pamietam.

Aha jak zimny silnik autko dymi minimalnie mozna by powiedziec jak zwykly samochod ale jak sie rozgrzeje to dymienie jest dosc spore.Kompresja w normie.

Osobiscie obstawiam za bogata mieszanke jaka dostaje po nagrzaniu co za tym idzie jesli sie nie myle to czujnik temperatury do wymiany albo Lambda,( przeplywka nowa i dziala)

W INPIE niby pokazuje dobrze temperature ale czujnik nie jest drogi wiec go na 100%wymienie co innego z lambda ona troche kosztuje :D w INPIE nie pokazuje za duzo poniewaz mam 2sondy a inpa widzi 5 i mi wywala blad a DIS mi nie dziala.Wykreciłem lambde i jest cala w czarnej sadzy co chyba oznacza wlasnie za bogata mieszanke ,mam tez przedmuchana uszczelke na laczeniu kolektora z reszta wydechu(czekam na dostawe uszczelki) co na pewno sonda odczytuje i zmienia sklad mieszanki ale zastanawia mnie tylko czy za bogata mieszanka moze dawac takie dymienie?A moze wtryski?

Dodam iz robilem jakis czas temu uszczelke pod glowica(glowica sprawdzana i planowana),uszczelniacze zaworowe,nowe swiece ,cewki olej i filt.

Bledow nie ma zadnych.

Opublikowano
Robocizna darmowa, test i planowanie glowicy 100, uszczelka 44, uszczelniacze 36, swiece i cewki 100, ceny w euro