Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakładam nowy temat ponieważ w starym nie uzyskałem odpowiedzi.

Mam kilka nowych objawów mianowicie autko jezdzi jeszcze gorzej a do tego jest coś takiego że jak mu się da pedał w podłogę to obroty bardzo wolno się zwiększają ( występuje to nawet na postoju - filmik ) w tym czasie grzechocze i np dojdzie do 3 tys i wtedy obroty zaczynają isc normalnie do tego autko zaczeło puszczać raz wieksze raz mniejsze dymy koloru niebieskiego wtedy też strasznie śmierdzi jak by spalinami a czasami zero dymu ( nie zauwazam w czasie jazdy tylko na postoju ).

Podczas tego gazowania trochę tak jak by się trzęsie, sam już nie wiem od czego zacząć ;/

Na filmiku przy każdej "przegazówce" pedał gazu wciśnięty do końca a obroty idą jak by miały ogromnaaa turbo dziurę.

https://www.youtube.com/watch?v=HuQaJ-AdeAw&feature=youtu.be

INPA :

37 s - 2 bieg / 2 tys pedał w podłogę

39 s - 3 tys

42 s - 3,5 tys

43 s - 4 tys

45 s - 3 bieg

https://www.youtube.com/watch?v=pL2z1_nyPIY

Opublikowano
W pewnym momencie zauważyłem że dawka paliwajest coś nie hallo kąt wtrysku bardzo możliwe że wtryski masz uwalone albo pompa wtryskowa się skończyła
Opublikowano

Poprzedni właściciel podobno regenerował pompę wtryskową dał mi numer tam gdzie regenerował w poniedziałek postaram się tam zadzwonić może coś nie doregulował czy coś ?

dawka paliwa jest za mała ? nie wiem czy to ma w pływ ale jechałem akurat bez świateł, paliwa spala normalnie trasa 5-5,5 do 6 w mieście 7 - 8.

Opublikowano
No tak zwykłe wtryski ..Najlepiej wykręcić i dać do sprawdzenia ..wtedy będziesz wiedział ..Ale jak dla mnie wtryski a jakieś błedy na inpa łapie ?
Opublikowano

Witam ponownie mam jeszcze jedno pytanko mianowicie zastanawia mnie fakt że auto zachowuję się dużo gorzej odkąd odebrałem je od mechanika. Z tego co mi wiadomo poprzedni właścicel zaślepiał EGR czy możliwe jest by mój mechanik podczas czyszczenia jakoś to zdjął i nie założył ? bo autko słabo jeździło ale jak odebrałem to jest dużo gorzej.

filmik jak to wygląda za dnia w 7 sekundzie widać jak samochód się trochę trzęsie i ustępuję przy wyższych obrotach :

https://www.youtube.com/watch?v=YEbv2AP7jQc&feature=youtu.be

Opublikowano

Witam samochód stał tydzień czasu ponieważ nie było mnie w domu i podjechałem do mojego mechanika okazało się że wcześniej miąłem zaślepiony EGR a on mi go odślepił i jak znów zaślepiliśmy auto przestało kopcić na niebiesko zero dymu na obroty wkręca się normalnie ma zdecydowanie wiecej mocy niż po odślepieniu jednym słowem da się jezdzić to nie jest to.

Nadal ma odciencia mocy i czasem zwiechy ale czuć przynajmniej że czasem ciągnie i moje pytanie brzmi czy ten brak mocy to przypadkiem nie wina EGR ? czy on na coś wpływa jak jest zaślepiony czy wtedy po prostu nie jest aktywowany ?

Pytam bo zamierzam zająć się wtryskami ale nie chce ładować się w koszta żeby się później nie okazało że to nie było to, jak myślicie z tym EGR ?