Skocz do zawartości

pytanie odnosnie spalania silnika n42b18 2004r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam po wymianie silnika spalanie w trasie max do 90km/h pali 9.8l na 100km.wiecie moze co jest tego przyczyna??w poprzednim silniku spalanie na 100km w trasie bylo 7.3l nawet potrafilo zejsc do nie calych 7l.wiec roznica ogromna. jakies podejrzenia???dodam ze na kompie nic nie pokazuje 0 bledow i sondy ok przeplywka ok swiece wymienione miesiac temu cewki tez ok.prosze o porady.bo ten silnik powinien byc w miare oszczedny.pozdrawiam Edytowane przez stefan24
Opublikowano
Jakie kola? Mi teraz na 15 zimowych spalanie ze 100km pokazywalo 6.9. 200Km trasy + 30 autostrady. Poza autostrada 100 nie przekaraczalem. Po miescie 9.5 maks. Latem na 225/45/17 potrafila mi spalic spokojnie ponad dyche po miescie. Filtr powietrza sproboj wymieniac. U mnie byla zauwazalna roznica w spalaniu po wymianie.
Opublikowano
Swoją drogą spalanie w tym silniku ma się ni jak do tego co pokazuje komputer. Może mój był wyjątkiem ale nigdy nie pokrywało mi się realne spalanie z tym co na komputerze a co ja tam nie wymieniłem to Bóg jedyny wie. Co innego obecnie z silnikiem M54, pokazuje 9L i tyle też pali.