Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przymierzam się do zmiany mojej e46 328 na coś mocniejszego i mniej starego, zastanawiam się nad 335i e90 lub e92. Jakiś czas temu szukając info na temat czy ten motor w 335i jest na pośrednim wtrysku znalazłem info, ze owszem jest na posrednim, teraz jednak czytam wszędzie, ze to auto ma bezposredni wtrysk czy tak? a może na początku produkcji występowały auta z pośrednim wtryskiem, wiem że są wersje 335i z dwiema turbinami i po 2010 z jedną turbina...

Opublikowano
N54 z dwiema turbinami ma bezpośredni wtrysk. N55 ma jedną turbinę i również wtrysk bezpośredni. Nie było 335i z wtryskiem pośrednim
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie mA "POSREDNIEGO " GAZU NIE ZALOZYSZ

hehe, zalozy jest ponoc gaz 5 generacji i dziala na wtryskach od benzyny

Krzysztof
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję za info. Narazie pozostanę przy mojej e46 328 z gazem :o) latam nią już 5 lat bezawaryjnie i przejechałem 110 tysi, więc jeszcze dwa lata pojeżdzę, aż gazownicy ogarną temat wtrysku gazu przez wtrysk bezpośredni do tego konkretnego modelu auta i wtedy pomyślę nad zmianą fury na 335i Tylko już denerwuje mnie myśl. że to auto popsuto elektryczną pompą wody, blokadą kierownicy elektryczną i innymi nowinkami, które ponoć dają w kość właścicielom. Pozdrawiam.

Post można zamknąć