Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moja e60 530d 04', auto kreci na rozruszniku lecz tak jakby byl aku slaby...bardzo flegmatycznie i nie umie odpalic, dopiero podpiecie pod prostownik wzbudza na aucie troche szybszy rozrusz lecz bez szalu...ale odpala...

Akumulatory trzy wsadzilem i dalej to samo...przy rozruchu prad na aku spada do 8v , na kazdym znich!!

Czy to wina rozrusznika??

Kazdy aku byz rejestrowany, na kompie tylko bledy ze sterownika swiec.

Opublikowano

Chuba rozrusznik kończy, stawia duży opór i dlatego napięcie akku tak drastycznie spada, ale to tylko moja opinia.

P.s. czy tak samo jest na zimnym i cieplym silniku?

..pasja to moje życie..
Opublikowano

swiece i sterownik odpadaja, auto garazowane w ogrzewanym pomieszczeniuuuu ! powinien krecic energicznie i dluzej to wiem ze swiece lub sterownik ale tutaj jest tak duzy opor przy kreceniu rozrusznikiem ze drastycznie spada napiecie, dzis wyciagnalem rozrusznik i zawiozlem do regeneracji , okazalo sie zebral 200A przy rozruchu :)

Pozdr

Opublikowano
Przy padającym rozruszniku też miałem problem z tym że bardzo wolno kręcił - nawet powiedziałbym, że na zimnym silniku było lepiej ale to i tak nic w porównaniu do tego jak zapitala po regeneracji :wink: