Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż maa felgę szerokosci 8 cali, srednicy 17cali i et 40. Teraz mam opony 225/50, ale wydają się zbyt "balonowate".

Moje pytanie, jakie opony letnie wybrać: czy standardowo 225/45 czy może raczej spróbować 215/40 ? Może miałby ktoś fotkę poglądową jak wygląda e46 na oponach 215/40 - i czy rzeczywiście pasowałyby na tą felgę, czy może to nie jest dość standardowy rozmiar?

Ewentualnie czy jeszcze 215/45/17..

Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bierz 225/45, będzie dobrze :cool2: możesz naciągnąć też przewidziane przez producenta 205/50, nie wygląda źle. Rozmiary 215/40 i 45 nie były przewidziane do e46, prędkościomierz będzie oszukiwał.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
A czy przekłamania na prędkości przy 215/40/17 będą bardzo duże? Do tej opony skłania mnie profil, przez co wydaje mi się że koło będzie ładnie wyglądało, jak na felgę 17' :D
Opublikowano
Możesz to sobie policzyć. Weź średnicę obu kół, a następnie policz ich obwód. Dalej powinieneś sam dojść do tego jak wielkie jest przekłamanie. A jeśli nie to Ci pomogę. Szerokość nic, ale wysokość ma.
Opublikowano
ja mam u siebie 215/45 17'' dobrze wygląda, a co ma do tego szerokość opony do przekłamywania prędkości?

rafixxxs masz może jakąś fotkę jak autko wygląda na tym rozmiarze opon ? :D :) :D