Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

chodzi o tepe stuki w prawym przednim kole??jak przejezdzam przez jakas dziure to to slychac, podczas jazdy jest ok!

i jeszcze jest sprawa ze w tym kole opona jest zuzyta bardzo od zewnatrz na rogach z tego co mi sie zdaje to tez cos moze znaczyc!

robilem geometrie tzn kolo przyniosl powiesil na kolach odpalil laser i powiedzial ze jest ok!!

niewiem czy to tak powinno wygladac??

za 2 miesiace wybieram sie do polski i tam zamierzam zrobic wszystkie badania tylko moja obawa jest taka czy to iejest powazny problem i wytrzyma do wyjazdu

pozdrawiam i dziekuje

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
Witam... co do stukow w kole to moga byc rozne przyczyny, sprawdz czy kolo nie ma luzu. Jezeli w czasie jazdy nic nie szumi to lozysko jest ok. U mnie w tylnym kole tez mialem dziwne stuki, okazalo sie jednak ze 1 z klockow hamulcowych ma luz z powodu wyrobienia sie prowadnicy na zacisku :? szybko naprawilem ta usterke domowym sposobem i teraz wszysko jest ok a co to opny to przyczyna zdzierania sie moze byc krzywa felga albo opona jest juz stara i ma zamalo powietrza( dopompuj wiecej niz zalecane, powinno byc ok)
Opublikowano

witam

wiem ze przyczyn moze byc wiele najprawdopodobniej mysle ze tuleje lub jakies tam gumy do wymiany, co do klockow to wykluczam bo wczoraj wymienilem tarcze i klocki razem a problem zostal, luzow kolo niema zadnych i nic nie szumi

dzieki

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

przód:mogą być - łącznik stabilizatora, wahacz dolny, wahacz górny, amortyzator (spr. wizualnie czy nie ma wycieku)

tył: stawiam na klapnięte sprężyny

ze wszystkim można od biedy jechać, jedynie z amortyzatorem uszkodzonym słabo...

pzdrw

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano

no wlasnie wyciek zauwazylem z drugiej strony tam gdzie nie stuka

jutro jeszcze popatrze dokladnie

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

czy to prawda że w e39 to normlaka ze zdziera przednie opony po brzegach a srodek jest zawsze w lepszym stanie ?????

Bo mi tak tłumaczył ze to od specyficznego układu zawieszenia w bmw, podobnie jak w mercu, ze koła sie wykładja co powoduje scinanie opon na zakretach.

U mnie w e39 własnie tak sa zjechane oponki po brzegach, choc ogólnie sie koncza to brezgi z przodu sa juz cieniutkie :(

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

witam

dzisiaj sprawdzilem i zauwarzylem ze ta strona gdzie ma wyciek jest okolo 2 cm nizej od drugiej strony!!!

czy dalsze jezdzenie moze byc niebezpieczne??

pozdrawiam i dziekuje za pomoc

zycie zaczyna sie po 50i