Skocz do zawartości

Stuki w przednim kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

chodzi o tepe stuki w prawym przednim kole??jak przejezdzam przez jakas dziure to to slychac, podczas jazdy jest ok!

i jeszcze jest sprawa ze w tym kole opona jest zuzyta bardzo od zewnatrz na rogach z tego co mi sie zdaje to tez cos moze znaczyc!

robilem geometrie tzn kolo przyniosl powiesil na kolach odpalil laser i powiedzial ze jest ok!!

niewiem czy to tak powinno wygladac??

za 2 miesiace wybieram sie do polski i tam zamierzam zrobic wszystkie badania tylko moja obawa jest taka czy to iejest powazny problem i wytrzyma do wyjazdu

pozdrawiam i dziekuje

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
Witam... co do stukow w kole to moga byc rozne przyczyny, sprawdz czy kolo nie ma luzu. Jezeli w czasie jazdy nic nie szumi to lozysko jest ok. U mnie w tylnym kole tez mialem dziwne stuki, okazalo sie jednak ze 1 z klockow hamulcowych ma luz z powodu wyrobienia sie prowadnicy na zacisku :? szybko naprawilem ta usterke domowym sposobem i teraz wszysko jest ok a co to opny to przyczyna zdzierania sie moze byc krzywa felga albo opona jest juz stara i ma zamalo powietrza( dopompuj wiecej niz zalecane, powinno byc ok)
Opublikowano
  • Autor

witam

wiem ze przyczyn moze byc wiele najprawdopodobniej mysle ze tuleje lub jakies tam gumy do wymiany, co do klockow to wykluczam bo wczoraj wymienilem tarcze i klocki razem a problem zostal, luzow kolo niema zadnych i nic nie szumi

dzieki

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

przód:mogą być - łącznik stabilizatora, wahacz dolny, wahacz górny, amortyzator (spr. wizualnie czy nie ma wycieku)

tył: stawiam na klapnięte sprężyny

ze wszystkim można od biedy jechać, jedynie z amortyzatorem uszkodzonym słabo...

pzdrw

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie wyciek zauwazylem z drugiej strony tam gdzie nie stuka

jutro jeszcze popatrze dokladnie

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

czy to prawda że w e39 to normlaka ze zdziera przednie opony po brzegach a srodek jest zawsze w lepszym stanie ?????

Bo mi tak tłumaczył ze to od specyficznego układu zawieszenia w bmw, podobnie jak w mercu, ze koła sie wykładja co powoduje scinanie opon na zakretach.

U mnie w e39 własnie tak sa zjechane oponki po brzegach, choc ogólnie sie koncza to brezgi z przodu sa juz cieniutkie :(

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
  • Autor

witam

dzisiaj sprawdzilem i zauwarzylem ze ta strona gdzie ma wyciek jest okolo 2 cm nizej od drugiej strony!!!

czy dalsze jezdzenie moze byc niebezpieczne??

pozdrawiam i dziekuje za pomoc

zycie zaczyna sie po 50i